2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

LEGFELJEBB 15 ÉVET KAPHAT A SOÓS-BANDA EGYKORI TAGJA

Magyar Nemzet

2019. november 8., péntek 07:53

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség a rendőrgyilkosként ismert Németh István ellen. A vád szerint két gyermekét szexuális tárgynak tekintette.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen két 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, tudta meg a Magyar Nemzet Konkoly-­Thege ­László sajtószóvivő ügyésztől. A vádirat lényege szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság – részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében – a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

 Németh 2017 októberéig terrorizálta áldozatait

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

 

A banda Vecsésen túl egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult feltételesen.

A jelenlegi vád szerinti gyomorforgató tettet élettársának lányával szemben, akit közösen neveltek, valamint az asszonytól született, saját fia ellen követte el. Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít. A vád szerinti bűntettért így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés.

Magyar Nemzet

x
Rendkívüli hír