2022. 01. 20. Csütörtök Fábián, Sebestyén napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Gyerek természetfotós tábor Martofán

Gyermek természetfotós tábor kezdődött a Baranya megyei Martonfán. A fiatal művészek a nemrég átadott Vadász és Ifjúsági Központban ismerkedhetnek meg a fényképezés fortélyaival.

Almafa törzsére kúszó borostyán minél élethűbb megörökítése. Többek között ilyen feladatokat kell megoldani a gyerekeknek a martonfai természetfotós táborban. .

A gyerekek egy hét alatt megtanulják a fotózás technikai alapjait, illetve a természetfotózáshoz szükséges látásmódot.

Úgy tűnik, hogy a zöme az kezdő, most kezd ismerkedni a fotózással, tehát keveset fotózott eddig, de érdeklődőek és szerintem rá fognak érezni ennek az örömére. Tehát hogy kimenni, megpróbálni megörökíteni valamit a körülöttünk lévő világból

- mondta Selyen József, erdőmérnök tanár.

A programban szerepel vízi madár fotózás, amihez a fedett leshelyet a gyerekek maguk építik meg, illetve lesz egy olyan nap is, amikor a közeli szarvas farm állatait kell lencsevégre kapniuk. 

Természetfotósként több mindent észre lehet venni, sokkal több mindent lát egy gyerek a természetből. Észreveszi a pókhálót, a rovart, a bogarat, szóval mindent. a célunk az ezekkel a természetfotós táborokkal, hogy a gyerekek lássák a természetet. Pontosan tudják, hogy mi hogyan mozog a mai világban, a természetben

- fogalmazott az Országos Magyar Vadászati Kamara Baranya megyei Területi Szervezet elnöke, Agyaki Gábor. 

A tervek szerint a tábor legjobb fotóiból készül a jövő évi vadász falinaptár.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!