2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Gyanúsított lett Dániel Péter + Videó

Dániel Pétert kedden gyanúsítottként hallgatták ki a Kerekiben felállított Horthy-szobor megrongálása ügyében. A budapesti ügyvéd a Somogy megyei településen lévő emlékművet még májusban öntötte le a festékkel, tettéről saját internetes oldalán tett közzé fotót.

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Karsay Kornél az MTI kérdéseire válaszolva közölte, a május 16-án hajnalban történt esettel kapcsolatban indított eljárásban azért nem hallgatták ki korábban a gyanúsítottat, mert előbb el kellett készülnie egy szakértői véleménynek az okozott kárról a rongálás megfelelő minősítéséhez, illetve a bűncselekmény súlyának megállapításához. A sajtófelelős közölte, nem adhat információt sem a megállapított kár nagyságáról, sem a gyanúsítottról, akit egyébként a Szentendrei Rendőrkapitányságon hallgattak ki, és szabadlábon védekezhet.

Vörös festékben ázott

Mint az MNO korábban beszámolt róla, májusban a Kerekiben felállított Horthy-szobrot vörös festékkel öntötte le a  Gyurcsány Ferenc támogatói köréhez tartozó ügyvéd. Ezután előzetes fegyelmi vizsgálat indított a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel ellen. Az eljárás maximum fél évig húzódhat, ennek végén dönthet úgy a kamara elnöke, hogy tényleges fegyelmi eljárást kezdeményezzen. Az ügyvéd ennek végén pénzbírságot kaphat, kizárni viszont valószínűleg nem fogják a kamarából.

Dániel nevéhez fűződik az alaptörvény asztalának összekecsapozása is. Emiatt hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabtak ki rá, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A botrányos akcióiról elhíresült ügyvéd a Facebookon is felhívta magára a figyelmet: azt írta Wittner Máriáról, hogy a képviselő „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”. Kijelentéseiért később sem kért bocsánatot. Eörsi László történész tételesen cáfolta az MTI-nek Dániel Péter Facebookon közzétett állításait. Wittner pert indított Dániel ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!