2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Gyanús ingatlaneladás a szocialista vezetésű kispesti önkormányzatnál

2019. szeptember 18., szerda 08:42

Áron alul adhatott el Kispest MSZP-s többségű vezetése egy önkormányzati lakást a városrész jobbikos szakértőjének. A férfi most az ingatlant a vételár csaknem duplájáért adná el. A Fidesz helyi szervezete felháborítónak tartja az ügyet, és szerintük az eset felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Egy XIX. kerületi tömbháznak a harmadik emeletén volt a kispesti önkormányzatnak egy 60 négyzetméteres, két és fél szobás lakása. A hivatal az ingatlant eladta a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság jobbikos szakértőjének, Dobó Józsefnek. A híradónk birtokába került adásvételi szerződés szerint 15,5 millió forintért.

Ugyanezt a lakást most az egyik ingatlanos portálon hirdetik 28,2 millió forintért, azaz majd négy hónap után a duplájáért úgy, hogy a leírás szerint felújításra szorul. Megkerestük Dobó Józsefet de ő nem akart válaszolni azokra a kérdéseinkre, hogy milyen jogcímen kapta meg a lakást és hogy etikusnak tartja-e az ügyletet? Helyette a párt országgyűlési képviselőjét kérdeztük, aki kitérő választ adott.

"Az elmúlt harminc évben ekörül, tehát az ilyen jellegű témák körül annyira sok politikus, politikai erő, közéleti szereplő vett részt úgy, hogy jól járt az önkormányzattól megvett lakásoktól, hogy én úgy érzem, hogy jobb lenne ebben a kérdésben nem mutogatni egymásra"

- mondta Varga-Damm Andrea.

A Fidesz kispesti szervezete szerint az áron aluli értékesítés miatt felmerül a hűtlen kezelés gyanúja.

"Felelős városvezetés nem tesz ilyent, hogy ilyen áron értékesít egy önkormányzati ingatlant, amelyet szinte dupla áron lehet pár hónappal később eladni. Számunkra az is elfogadhatatlan, hogy míg folyamatosan több krízishelyzetben lévő család vár segítséget a városvezetéstől, addig egy politikai szereplőnek, egy jobbikos szakértőnek jut önkormányzati ingatlan"

- fogalmazott Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP XIX. kerületi frakcióvezetője.

A Fidesz helyi csoportja kikérte az adásvételhez kapcsolódó összes anyagot. Híradónknak azt mondták: amint ezt kézhez kapják, eldöntik, hogy milyen jogi lépéseket tesznek az ügyben.

HírTV