2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Gyanús ingatlaneladás a szocialista vezetésű kispesti önkormányzatnál

Áron alul adhatott el Kispest MSZP-s többségű vezetése egy önkormányzati lakást a városrész jobbikos szakértőjének. A férfi most az ingatlant a vételár csaknem duplájáért adná el. A Fidesz helyi szervezete felháborítónak tartja az ügyet, és szerintük az eset felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

  • Gyanús ingatlaneladás a szocialista vezetésű kispesti önkormányzatnál

Egy XIX. kerületi tömbháznak a harmadik emeletén volt a kispesti önkormányzatnak egy 60 négyzetméteres, két és fél szobás lakása. A hivatal az ingatlant eladta a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság jobbikos szakértőjének, Dobó Józsefnek. A híradónk birtokába került adásvételi szerződés szerint 15,5 millió forintért.

Ugyanezt a lakást most az egyik ingatlanos portálon hirdetik 28,2 millió forintért, azaz majd négy hónap után a duplájáért úgy, hogy a leírás szerint felújításra szorul. Megkerestük Dobó Józsefet de ő nem akart válaszolni azokra a kérdéseinkre, hogy milyen jogcímen kapta meg a lakást és hogy etikusnak tartja-e az ügyletet? Helyette a párt országgyűlési képviselőjét kérdeztük, aki kitérő választ adott.

"Az elmúlt harminc évben ekörül, tehát az ilyen jellegű témák körül annyira sok politikus, politikai erő, közéleti szereplő vett részt úgy, hogy jól járt az önkormányzattól megvett lakásoktól, hogy én úgy érzem, hogy jobb lenne ebben a kérdésben nem mutogatni egymásra"

- mondta Varga-Damm Andrea.

A Fidesz kispesti szervezete szerint az áron aluli értékesítés miatt felmerül a hűtlen kezelés gyanúja.

"Felelős városvezetés nem tesz ilyent, hogy ilyen áron értékesít egy önkormányzati ingatlant, amelyet szinte dupla áron lehet pár hónappal később eladni. Számunkra az is elfogadhatatlan, hogy míg folyamatosan több krízishelyzetben lévő család vár segítséget a városvezetéstől, addig egy politikai szereplőnek, egy jobbikos szakértőnek jut önkormányzati ingatlan"

- fogalmazott Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP XIX. kerületi frakcióvezetője.

A Fidesz helyi csoportja kikérte az adásvételhez kapcsolódó összes anyagot. Híradónknak azt mondták: amint ezt kézhez kapják, eldöntik, hogy milyen jogi lépéseket tesznek az ügyben.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!