2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Gurmai Zita és Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza a legfőbb ügyész

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Gurmai Zita (MSZP) országgyűlési képviselő és Donáth Anna (Momentum) európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - közölte a Legfőbb Ügyészség kedden az MTI-vel.

  •  Gurmai Zita és Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza a legfőbb ügyész

Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügyben a nyomozó hatóság tagjai 2022. február 21-én egy Budapest VIII. kerületi ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek. Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták a kutatással érintett szervezet vezetőjét, hogy a Büntetőeljárási törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

Az ügyészség közleményében azt írta, hogy a szervezet vezetője az elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és az ott megjelent más emberekkel együtt kívánt bemenni a kutatás helyszínére. A vádhatóság tájékoztatása szerint ezt elősegítendő – a szervezet vezetőjének felhívására – a jelenlévők, köztük Gurmai Zita és Donáth Anna a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták. Az érintettek az erőszakos cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor a helyszínre az eljárási cselekmény akadályozása miatt kihívott rendőrök megérkeztek - írták. A két politikust csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítják.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Gurmai Zita országgyűlési képviselő, míg az EP elnökénél Donáth Anna EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás országgyűlési képviselővel, illetve európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi joguk felfüggesztését követően nyílik lehetőség - tájékoztatott közleményében a Legfőbb Ügyészség.

A NAV 2022. február 21-én közölte azt, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával folyó nyomozásban házkutatást tartanak az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai helyiségeiben. Az egyesület a honlapján ezt megelőzően egy évvel hozta nyilvánosságra, hogy a bérfizetések be nem fizetett járulékterhei miatt több mint 246 millió forintos tartozása van a NAV felé.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!