2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Gurmai: Nem fogunk elnézést kérni + Videó + Képek

2012. március 4., vasárnap 17:47, frissítve: vasárnap 17:55

Az MSZP nőnapi ünnepségén bizonygatta a szocialista párt egyik európai parlamenti képviselője, hogy szerinte nem volt hazaárulás megszavazni a Magyarországot elítélő határozatot. Gurmai Zita jelezte, hogy tőle és képviselőtársaitól senki se számítson bocsánatkérésre.

Vastapssal fogadta az MSZP nőtagozata a nőnap alkalmából kitüntetett Bodrogi Gyulát. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész azt mondta: mindent a nőknek köszönhet: „Törőcsik Marinak köszönhetem, hogy színész lettem, aztán a Voith Áginak köszönhetem, hogy van egy gyönyörű, szép fiam, Angélának köszönhetem, hogy még mindig élek.”


Gurmai Zita, a nőtagozat elnöke, aki egyben európai parlamenti képviselő, azt bizonygatta: akkor is a magyar emberekért dolgoznak, amikor az Orbán-kormányt bírálják Brüsszelben vagy Strasbourgban. Február közepén az európai parlamenti képviselő is megszavazta a Magyarországot elmarasztaló határozatot az Európai Parlamentben.

Február 16-án az Európai Parlament megszavazta a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.


A szocialista politikus úgy gondolja: nem az a hazaáruló, aki szóvá teszi, hogy szerinte veszélyben a demokrácia: „Valójában inkább az a hazaáruló, aki a saját politikai öncélja érdekében, a saját hatalmának bebetonozása érdeklében tönkreteszi hazáját. Leminősítésbe és nemzetközi elszigeteltségbe taszítják az országot, és én őszintén kimondom, soha, de soha nem fogunk elnézést kérni, mert szóvá tesszük azt, hogy a Fidesz tönkreteszi a hazánkat.”

Németh Péter, Gurmai Zita és Mesterházy Attila
Németh Péter, Gurmai Zita és Mesterházy Attila
Fotó: MTI


A nőnapi ünnepségen Mesterházy Attila pártelnök és kihívója, Szanyi Tibor is részt vett. Az angyalföldi képviselő a minap felrótta a jelenlegi pártvezetésnek, hogy alig van köztük olyan politikus, aki egyéni választókerületben indult.

Összegyűlt a párt szabályai szerint szükséges háromezer aláírás, így újra jelöltetheti magát Mesterházy Attila az MSZP elnöki posztjára.

Mesterházy a Hír TV-nek úgy fogalmazott:„Én magam Tapolca-Sümeg körzetében indultam 2006-ban, ami egy nagyon nehéz körzet, ott a szocialista párt egyszer nyert, ’94-ben, azóta nem sikerült egyetlen jelöltnek sem nyerni, az nagyon fontos, hogy minél többen, minél több helyütt mérettessék meg magukat, az én esetemben ez megtörtént egy nagyon nehéz jobboldali körzetben, én szívesen ajánlom, hogy cseréljünk Szanyi Tiborral, ő induljon Tapolca-Sümegen, én meg nagy örömmel indulok a XIII. kerületben”

Bodrogi Gyula és Gurmai Zita
Bodrogi Gyula és Gurmai Zita
Fotó: MTI


Szanyi Tibor reagált Mesterházy Attila szavaira: „Indult egyéniben? (…) Most ennyire nem néztem meg az életrajzokat, de nagyon helyes. Induljon, helyes.” Arra a riporteri kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy a pártelnök nem tudott mandátumot szerezni, azt válaszolta: „Hát többször kell próbálkozni, oszt előbb-utóbb sikerül.”

Az MNO beszámolt róla, Szanyi Tibor jelentős összegekben merne fogadni, hogy megnyeri az MSZP elnökválasztását.


Az MSZP március 31-én tartja tisztújító kongresszusát. Mesterházy Attila a hétvégén hivatalosan bejelentette, hogy összegyűjtötte az újrainduláshoz szükséges aláírásokat.

Forrás: Hír TV