2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Gulyás Gergely: Szeptember elseje után szigorúbb szabályok jöhetnek

Szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra a koronavírus-járvány miatt, ezekre a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón.

  • Gulyás Gergely: Szeptember elseje után szigorúbb szabályok jöhetnek

Az európai járványügyi helyzetről szólva Gulyás Gergely elmondta, azt lehet látni, hogy az általánoságban romlik, ezért semmilyen enyhítésről nem lehet szó. A legnagyobb veszélyt a járvány behurcolása jelenti.

Norvégia sárgából zöld kategóriába került - közölte a tárcavezető. 

A legfontosabb a szeptember 1-jei tanévkezdésre való felkészülés

- folytatta. 

Új szabályokat kell elfogani a külföldről való behurcolás ellen, ezért a kormány arra kért mindenkit, hogy senki se szervezzen szeptember 1-je után külföldi nyaralást, különösen nem a déli országokba

A legfontosabb. hogy az oktatás akadálytanaul újraindulhasson

- tette hozzá.

, de a részletekről a jövő héten dönt a kormány.

Az látszik, hogy a fertőzöttek száma Európa elgtöbb orszgában nő, ezért szigorúbb szabályok elfogadása is indokolt

- mondta el Gulyás Gergely.

A magyar gazdaság jól tartja magát

A gazdaság-újraindítás és a munkahelyteremtés fontosságát kiemelve arról beszélt: az idei év első felében az Európai Unió minden államában gazdasági visszaesést mutattak ki, de a magyar visszaesés kisebb az uniós átlagnál, és várakozások szerint erősödni fog ez a trend.

Hozzátette: júliusban 4 millió 460 ezren dolgoztak Magyarországon, ez 2600 emberrel több a januárinál, ám néhány tízezerrel elmarad az egy évvel korábbi adattól, ugyanakkor június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma folyamatosan csökken.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, és ennek is köszönhetően a foglalkoztatási adatok terén Magyarország "kifejezetten jól áll".

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, hogy a járványügyi készültségi csapat bármikor képes akcióba lépni.

A fertőzési gócpontokat képesek lokalizálni

- tette hozzá.

HírTV - Origo - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!