2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Gulyás Gergely: nincs kollektív felelősség, egyéni történetek vannak

Mától elérhető a Párt-Állam-Párt című adatbázis a világhálón.

  • Gulyás Gergely: nincs kollektív felelősség, egyéni történetek vannak

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a lehető legtöbb forrást felhasználva erre az oldalra gyűjtötte össze a pártállami diktatúra működtetőit. Az adatbázisban megtalálhatók a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt megyei, járási, valamint városi pártfunkcionáriusainak karrierútjaira vonatkozó legfontosabb adatok.

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottságának ez a mostani közös adatbázisa arra hívja fel a figyelmet, hogy kollektív felelősség nem létezik, a diktatúráknak volt a sajátja a kollektív felelősség érvényesítése, egyéni felelősség, egyéni élettörténetek vannak és ezeket kell a diktatúra működésének feltárásához és megismeréséhez a lehető legszélesebb körben megismertetni – mondta el Gulyás Gergely az adatbázis bemutatóján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!