2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Gulyás Gergely: Minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához

Hír TV

2019. május 16., csütörtök 17:54

A magyar jog világosan kimondja, hogy azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe gyermeket, házasság pedig férfi és nő között jöhet létre - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, amikor Kövér László házelnök pedofíliával és homoszexualitással kapcsolatos szerdai kijelentéseiről kérdezték. Kövér László kijelentését homoszexuális közösségek is támadták.

Az európai bevándorlás helyzetéről tartott fórumot szerdán a házelnök Budapesten. Kövér László az illegális migráció kapcsán elmondta: az ellenzéki pártok eszközként használják a bevándorlást, mert így akarnak szavazatokat szerezni. Az országgyűlés elnöke a homoszexuálisok egyenjogúságáról is beszélt. Egy viccre utalva azt mondta: tíz évvel ezelőtt még mindenki a térdét csapkodva nevetett azon, hogy a szülők a gyerekükre bízzák a döntést, hogy felnőve milyen nemet választ magának.

A házelnök megjegyezte: mostanra ez lett a valóság.

Arról is beszélt, hogy: erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni. 

Huszad rangú kérdésnek nevezte a Liberálisok főpolgármester jelöltje, hogy milyen nemű szülők nevelnek egy gyereket. Sermer Ádám szerint a lényeg, hogy mindenki szerető családban nőjön fel. A politikus meghívta Kövér Lászlót és Gulyás Gergelyt is, hogy a július 6-i Pride-ra, vagyis főként a homoszexuálisok felvonulására. 

A Magyarországon működő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó szervezet közleményben úgy reagált: szerintük sértő és családellenes kijelentéseket tett a házelnök. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a magyar alkotmány világosan fogalmaz, hogy férfi és nő között jöhet létre házasság. Gulyás Gergely hangsúlyozta: tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot, de a társadalom szempontjából fontos, hogy a magyar alkotmány szövege legyen az alapvetés.

A magyar jog teljesen világosan szabályozza azt, hogy az örökbefogadásra azonos nemű pároknál nincs lehetőség és házasságkötésre sincs lehetőség. Az egyik nem lehetséges a másik pedig büntetőjogilag szankcionált - magyarázta a tárcavezető. 

Gulyás Gergely hozzátette: az Index által készített tudósítást érdemes fenntartásokkal kezelni, és Kövér László minden kijelentését teljes egészében vizsgálni.

Hír TV