2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Belföld

Gulyás Gergely: Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt

Ahogyan Karsai Dániel az eutanázia ügyét képviselte, egy halálos betegséggel és fizikai erejének drámai fogyatkozásával bátran - sőt gyakran öniróniával - szembenézve, az feltétlen tiszteletet parancsol - írta a közösségi oldalán a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

  • Gulyás Gergely: Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt

Ahogy arról mi is beszámoltunk, meghalt Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS betegséggel küzdő alkotmányjogász szombaton, halálhírét testvére, Karsai Péter jelentette be közösségi oldalán.

Gulyás Gergely pedig a posztjában felidézte, Karsai Dánielt idén júniusig nem ismerte személyesen, csak írásaiból, interjúiból, politikai és alkotmányjogi megnyilatkozásaiból. Már találkozásuk előtt tudták mindketten, hogy a legtöbb közéleti kérdésben nem értenek egyet, így az aktív eutanázia megítélésében sem. 

Kiemelte,  

a betegségével együttjáró fizikai nehézségek semmit sem változtattak igényes jogi kifejezőkészségén, amely az egy nemzedéknek előttünk járó jogászprofesszorok legjobbjainak sajátja volt.

A vita, amit Magyarországon elindított az emberi méltóság tartalmáról, kereteiről és korlátairól - többek között az ő fellépésének következményeként - halálával nem ér véget - tette hozzá a tárcavezető.

A megrendítő betegsége során tanúsított magatartása is ékes bizonyítéka annak, hogy Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt. Nyugodjon békében! - zárta sorait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hidvéghi Balázs váltja Dömötör Csabát

Hidvéghi Balázs váltja Dömötör Csabát

Dömötör Csaba helyére Hidvéghi Balázs érkezik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!