2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Gulyás Gergely: Érdemes lesz a budapestieknek egy jobb csődgondnokot keresni

Bizakodó Karácsony Gergely, szerinte egyelőre nem fenyegeti csőd Budapestet, hiába utalt erre korábban a helyettese.

  • Gulyás Gergely: Érdemes lesz a budapestieknek egy jobb csődgondnokot keresni

A főpolgármester azt mondta: egyelőre nincs veszélyben a köz-szolgáltatások ellátása. A kancelláriaminiszter szerint a budapestieknek érdemes lenne egy jobb csőd-gondnokot keresnie.

"Azt tudni kell, hogy mi éppen perben és haragban vagyunk az állammal szemben" - így magyarázkodott korábban Kiss Ambrus arról, hogy csődközeli helyzetbe juttatták a fővárost. A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy Budapest már (az egyébként megemelt) hitelkeretét éli fel, amivel kapcsolatban már jogvédelmet is kértek.

A főpolgármester áprilisban túlélőprogramot jelentett be és azt mondta, a jövőben nem hajlandók fizetni a szolidaritási adó teljes összegét. Ezután kiderült, nyár végére 90 milliárdos mínuszban lehet a főváros költségvetése.

Karácsony Gergely most elismerte, vannak gondjaik, de a kormányt hibáztatja: "A városnak a kormányzati megszorítások miatt vannak komoly pénzügyi problémái. Ezekről nyíltan és őszintén szoktunk beszélni. Egyelőre semmi nem veszélyezteti a budapesti közszolgáltatások működését."

"A Karácsony Gergely vezette önkormányzat 214 milliárd forint megtakarítást örökölt a Tarlós Istvántól, most mégis hatalmas hiány van a kasszában, ami elfogadhatatlan - ezt pedig már Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mondta.

"Úgy gondoljuk, hogy az ország leggazdagabb önkormányzata, ami ráadásul komoly tartalékokkal rendelkezett 2019-ben, amikor Tarlós főpolgármester Úr átadta a hivatalát Karácsony főpolgármester úrnak, nehezen mehet csődbe. De ha erre a bravúrra is képes  a főváros vezetése, akkor érdemes lesz a budapestieknek egy jobb csődgondnokot keresni" - fejtette ki Gulyás Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!