2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Gulyás Gergely: az államnak fel kell tudni lépni a háborús propaganda ellen + videó

Komoly intézkedésekre számíthatnak azok a szervezetek és médiumok, amelyek nem hajlandók tisztázni, hogy kitől és milyen céllal kapnak külföldi forrásokat – erről beszélt a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Mandinernek. Lánczi Tamás leszögezte: már hetek óta dolgoznak egy átláthatóságot garantáló javaslatcsomagon. A miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a Kormányinfón beszélt arról, hogy az államnak lehetősége kell legyen fellépni a háborús propagandával szemben.

  • Gulyás Gergely: az államnak fel kell tudni lépni a háborús propaganda ellen + videó

Magyarország fenntartja magának a jogot, hogy a külföldről érkező forrásokat, amelyek a háborús propagandát szolgálják, visszautaljuk a feladónak

– hangsúlyozta Gulyás Gerely.

A hétfői Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy szükségszerű egy átláthatóságot szabályozó rendszer létrehozása, amely felügyelni tudja mind a pártok, mind pedig a média esetében a külföldről érkező pénzmozgásokat.

Fontosnak tartjuk a legnagyobb átláthatóságot pártoknál és médiumoknál is, ezért kötelezni fogjuk a pártokat és a médiumokat arra, hogy forrásaikat tegyék átláthatóvá. A külföldi források esetén ez elvileg csak médiumok esetén érvényes, hiszen pártok nem fogadhatnak el külföldről forrásokat – hangsúlyozta a miniszter. 

Erről beszélt a Mandiner interjújában Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke is. Kiemelte: már hetek óta dolgoznak egy javaslatcsomagon, amely a politikai nyomásgyakorló szervezeteknek és a médiának is magasabb fokú átláthatóságot írna elő. Az együttműködést megtagadók, mint például a Soros-hálózathoz tartozó Átlátszó és a Transparency International, komoly intézkedésekre számíthatnak. Utóbbi NGO ugyanis alkotmányjogi panasszal élt a vele szemben indult vizsgálat ellen. A Hivatal azonban közölte, hiába próbálják akadályozni, le fogják folytatni a vizsgálatokat.

A lehetséges intézkedésekkel kapcsolatban Gulyás Gergely a Kormányinfón kérdésre válaszolva emlékeztetett: Brüsszelben nemrég úgy döntöttek, hogy az általuk orosz propagandának minősített médiumokat egyszerűen betiltják. Kiemelte, a magyar alkotmány és a jogállam keretei között ilyen durva és jogsértő szabályozást nem lehet bevezetni, mégis fontos, hogy az állam fel tudjon lépni a háborús propaganda ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!