2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Gulyás Gergely: A kormányhivatal kivizsgálja a Budapesten veszteglő járat ügyét

Haladéktalanul kivizsgálja a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét a kormányhivatal. A Kanári szigetekre induló járat utasai kedden 6 órát várakoztak a gépen. Szakértők szerint óriási büntetésre számíthat a Ryanair, amely végül elnézést kért az utasoktól.

  • Gulyás Gergely: A kormányhivatal kivizsgálja a Budapesten veszteglő járat ügyét

Egyszer utaztam Ryanair-rel, soha többet. Ott voltam, 13 órát ültünk a gépen

- ez a dühös hozzászólások egyike a repülőgép-járatokkal foglalkozó Facebook-csoportban. A Ryanair keddi, Gran Canariara tartó járata csaknem hat órát vesztegelt a budapesti repülőtéren, túlsúlyra hivatkozva.

A járaton utazó egyik nő elmondta: a gépen hamar káosz alakult ki, hiszen csak néhány óra elteltével tájékoztatták őket arról, hogy mi történik.

Több ezer eurós kártérítést kell fizetni a légitársaságnak - ezt már a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke mondta. Molnár Judit hozzátette: az utasok a légitársasághoz és a fogyasztóvédelemhez is fordulhatnak kártérítésért.

A Miniszterelnökség még kedd délután bejelentette: a kormányhivatal haladéktalanul kivizsgálja az ügyet.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja elmondta: a légitársaságnak hitelt érdemlően igazolnia kell azt, hogy a jogszabályi kötelezettségeinek eleget tett.

 

A Ryanairnek 2018 nyarán már volt egy hasonló ügye, akkor poggyászokat vesztették el. Abban az esetben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indult a cég ellen eljárás, a kormányhivatal meg is állapította a szabályszegést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!