2021. január 24.,
vasárnap, Timót napja

Gulyás Gergely: A kormányhivatal kivizsgálja a Budapesten veszteglő járat ügyét

2020. február 19., szerda 17:06

Haladéktalanul kivizsgálja a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét a kormányhivatal. A Kanári szigetekre induló járat utasai kedden 6 órát várakoztak a gépen. Szakértők szerint óriási büntetésre számíthat a Ryanair, amely végül elnézést kért az utasoktól.

Egyszer utaztam Ryanair-rel, soha többet. Ott voltam, 13 órát ültünk a gépen

- ez a dühös hozzászólások egyike a repülőgép-járatokkal foglalkozó Facebook-csoportban. A Ryanair keddi, Gran Canariara tartó járata csaknem hat órát vesztegelt a budapesti repülőtéren, túlsúlyra hivatkozva.

A járaton utazó egyik nő elmondta: a gépen hamar káosz alakult ki, hiszen csak néhány óra elteltével tájékoztatták őket arról, hogy mi történik.

Több ezer eurós kártérítést kell fizetni a légitársaságnak - ezt már a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke mondta. Molnár Judit hozzátette: az utasok a légitársasághoz és a fogyasztóvédelemhez is fordulhatnak kártérítésért.

A Miniszterelnökség még kedd délután bejelentette: a kormányhivatal haladéktalanul kivizsgálja az ügyet.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja elmondta: a légitársaságnak hitelt érdemlően igazolnia kell azt, hogy a jogszabályi kötelezettségeinek eleget tett.

 

A Ryanairnek 2018 nyarán már volt egy hasonló ügye, akkor poggyászokat vesztették el. Abban az esetben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indult a cég ellen eljárás, a kormányhivatal meg is állapította a szabályszegést.

Hír TV