2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Gulyás: A rendszer bukása Európa egységét hozta el

A jaltai rendszer lebontása legjelentősebb állomásának nevezte a 25 évvel ezelőtti, Sopronpusztán rendezett Páneurópai Pikniket az Országgyűlés alelnöke.

Gulyás Gergely beszédében azt mondta, a történelem talán legigazságtalanabb és legkegyetlenebb rendszere jólétben, szabadságban és demokráciában élőkre, illetve diktatúrában, rabságban és nélkülözésben élőkre osztotta Európát. Hozzátette, a rendszer bukása Európa egységét hozta el.

– Magyarország és Európa előtt is nagyon nehéz megoldandó problémák állnak, de a '89-es Páneurópai Piknik ahhoz segített bennünket hozzá, hogy ezeket a megoldásokat demokratikus keretek között, szabadon választott kormányok segítségével oldjuk meg, ezért külön öröm számunkra az, hogy Magyarország és Németország közötti együttműködés az elmúlt 25 évben csak megerősödött és reméljük – a lábjegyzethez tartozó viták ellenére – ma is Magyarország számára Németország a legfontosabb partner, és ez a következő évtizedekben is minden bizonnyal így marad – fogalmazott Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!