2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Gruevszki kiadására szólította fel Magyarországot az EP

Nikola Gruevszki kiadására szólította fel Magyarországot az Európai Parlament. A Miniszterelnökség államtitkára szerint az unió parlamentáris testületének állásfoglalása kettős mércét alkalmaz.

  • Gruevszki kiadására szólította fel Magyarországot az EP

A felszólítás baloldali és zöldpárti javaslatra a Macedónia uniós csatlakozás irányába tett előrehaladását értékelő jelentésbe került be. A dokumentum leszögezi, hogy a Magyarországra szökött volt macedón kormányfőt hazájába törvényesen ítélték el hivatali visszaélés miatt. A képviselők szerint az eljárás beavatkozás a balkáni ország belügyeibe és a macedón igazságszolgáltatás és jogállamiság semmibevételének tekinthető. Az európai parlamenti állásfoglalást néppárti képviselők is megszavazták, a határozatnak azonban jogi kötelező ereje nincs a magyar kormányra.

Kettős mérce

Nem véletlen, hogy annak a macedón elnöknek a kiadatását szorgalmazza az unió, aki kerítést épített saját országában a migráció megállítására - fogalmazott a Miniszterelnökség államtitkára. Kovács Zoltán szerint az Európai Parlament állásfoglalása kettős mércét alkalmaz.

Támadásnak minősítik az elfogadott módosítókat

A Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja Magyarország elleni, ideológiai természetű támadásnak minősítette az elfogadott módosítókat, aláhúzva, hogy a delegáció nem szavazta meg ezt a szöveget, noha a kormány elkötelezett támogatója a nyugat-balkáni országok euroatlanti integrációjának.

Tőkés László fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a magyar hatóságok a törvényesség teljes betartásával jártak és járnak el. Továbbá azon véleményének adott hangot, hogy Gruevszki „megbuktatása, majd elítélése hátterében feltételezhetően a migrációs kérdés, illetve a Soros-lobbi áll”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!