2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Gruevszki bukása óta sok mindenben változott a helyzet Macedóniában

Amíg Nikola Gruevszki volt a miniszterelnök, nem engedte be a migránsokat Macedóniába, leváltása után azonban egyik napról a másikra megváltozott a helyzet – emlékeztetett Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, aki hozzátette, hogy az új államfőnek, Gjorge Ivanovnak a Soros-szervezetekkel sincs baja.

  • Gruevszki bukása óta sok mindenben változott a helyzet Macedóniában

Kevesen tudják, de Gruevszki a mai napig parlamenti képviselő Macedóniában. Tíz évig tartó miniszterelnöki regnálása alatt nem engedte be az országba a migránsokat, ádáz küzdelmet vívott Soros György ottani szervezeteivel, de az új államfő, Gjorge Ivanov hatalomra kerülése óta Macedónia már máshogy áll ezekhez a kérdésekhez.

„Hogy köze van-e a Soros-szervezeteknek Ivanov megválasztásához? Miután megnyerte a választásokat, egyik pillanatról a másikra megváltozott Macedónia hozzáállása a migránsokhoz, és az új miniszterelnöknek a Soros-szervezetekkel sincs baja” – nyilatkozta Kovács István a Magyarország élőben című műsorban.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arról is tájékoztatott, hogy menekültstátuszt olyan személynek kötelező adni, akit hazájában politikai vagy vallási okból üldöznek, élete veszélyben van. Nem zárható ki, hogyha ezek a kritériumok nincsenek, akkor is ilyen elbírálásban részesüljön valaki. Példaként említette Charles Puigdemont volt katalán elnököt, akit Spanyolországban köztörvényes bűncselekménnyel vádolnak, mégsem adja ki sem Belgium, sem Németország, hanem a két ország asszisztál a bujkálásához.

Kérdésre válaszolva Kovács elmondta, hogy a Gruevszki menekültstátusa hasonló jogokkal ruházza fel Macedónia egykori miniszterelnökét, mint amilyenekkel a magyar állampolgárok rendelkeznek. „Útlevelet kaphat, Schengenen belül szabadon utazhat” – tájékoztatott a szakember. Ha viszont Gruevszki másik EU-országba megy, onnan kikérheti Macedónia – tette hozzá.

Ha Magyarország kiadná Nikolas Gruevszkit, az önmagában ellentétes lenne a volt macedón miniszterelnöknek adott menekültstátusszal – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerda este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!