2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Grezsa: a béke elemi feltétele Hódmezővásárhely fejlődésének

A béke elemi feltétele Hódmezővásárhely fejlődésének - jelentette ki Grezsa István független polgármesterjelölt szerdán az alföldi városban.

  • Grezsa: a béke elemi feltétele Hódmezővásárhely fejlődésének

A politikus a kampánya megnyitása alkalmából rendezett piknikjén hangsúlyozta, elég volt a várost megosztó békétlenségből, mindenki polgármestere kíván lenni, azoké is, akik most a leghangosabban kritizálják.

Grezsa István úgy fogalmazott, nem szokványos politikai kampányba kezdett, hiszen nem harcolni kíván, hanem békét hirdet. Semmi értelme sincs a szakadékok mélyítésének, mert láthatóan átjárhatatlanok az árkok, ráadásul az elmúlt másfél év megosztottsága példátlanul agresszív és alacsony színvonalú hangnemmel párosult - mondta a jelenleg a hódmezővásárhelyi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójában politizáló képviselő.

Kijelentette, a következő hetekben mindenki számára a béke üzenetét kívánja közvetíteni.

A polgármesterjelölt kitért arra, lezárult a kórházról meghirdetett konzultáció, amelynek keretében több mint ötezren mondták el véleményüket. A vásárhelyiek túlnyomó többsége egyetértett azzal, hogy az önkormányzatnak támogatnia kell a helyi kórház fejlesztését, hozzá kell járulnia ötven kórterem és a gyermekosztály felújításához, valamint segíteni az intézményben dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását.

A politikus elmondta, az elmúlt néhány héten több mint 200 kilométert biciklizett a városban, háromszáz háztartást személyesen keresett föl, és nem tapasztalta azt a megosztottságot és hangnemet, amely a közösségi oldalakon a Hódmezővásárhely közéletéről szóló vitákat jellemzi.

Grezsa István megfogalmazása szerint a vásárhelyiek okosabbak a politikusaiknál. Hozzátette: szeretné, ha október 13. után a politikusok felnőnek a vásárhelyiekhez.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!