2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Gréczy: A DK nem vádolja Orbánt, hanem kérdezi

A Credit Suisse és a Pictet Bank képviselőivel is tárgyalt a közelmúltban Orbán Viktor – legalábbis ezt állítja titkos forrásaira hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK).

A Gyurcsány-párt arra kíváncsi, hogy a miniszterelnök hivatalos ügyben vagy magánúton járt-e az alpesi országban, miről egyeztetett az érintett bankárokkal, és a találkozó érinti-e a kormányfő nyilvános vagyonbevallását. Az ellenzéki párt szóvivője – amerikai értesülésekre hivatkozva – azt állította sajtótájékoztatóján, hogy az Egyesült Államok gyanúja szerint egyes svájci bankok adócsalásban segédkeznek.

– Az egyik ilyen amerikaiak által kérdezett bank éppen a Credit Suisse, amellyel lehetséges, hogy Orbán Viktor részt vett egy megbeszélésen. Úgy tudjuk egyébként, legalábbis lapinformációk szerint, hogy a Credit Suisse egy ilyen ügyben az Egyesült Államoknak kártérítést készül fizetni. A DK nem vádolja Orbán Viktort, hanem kérdezi. Azt várjuk tőle, a magyar köztársaság miniszterelnökétől, hogy erősítse meg vagy cáfolja, hogy volt-e ilyen megbeszélés a két bank munkatársai és közte – fogalmazott Gréczy Zsolt szóvivő.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője vadkacsának nevezte a Demokratikus Koalíció híresztelését. Havasi Bertalan a távirati irodának azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök álláspontja az, hogy ha valaki valamit akar, az jöjjön Budapestre tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!