2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

"Göncznek és Veresnek is ismernie kellett a részleteket"

2012. december 22., szombat 15:55

A legfelsőbb szintekről irányították a moszkvai kereskedelmi képviselet áron aluli eladását a Gyurcsány-kormány külügyi államtitkára szerint. Göncz Kinga akkori tárcavezetőnek és Veres János akkori pénzügyminiszternek is ismernie kellett a részleteket.

Göncz Kinga akkori külügyminiszternek és Veres János akkori pénzügyminiszternek is ismernie kellett a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának részleteit. Ezt állította a büntetőügy egyik gyanúsítottja, Horváthné Fekszi Márta a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az egykori külügyi államtitkár emlékeztetett, hogy a diplomáciai ingatlanoknál a tulajdonosi jogokat a Pénzügyminisztérium, később pedig a Nemzeti Vagyontanács gyakorolta. Kijelentette azt is, hogy az adásvételi szerződést aláíró moszkvai nagykövet nem a Külügyminisztériumtól kapta az utasításokat.

Az értékes moszkvai ingatlant az ügyészség gyanúja szerint áron alul adták el a második Gyurcsány-kormány idején egy orosz oligarchának. A hűtlen kezelés gyanújával indított ügyben Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Császy Zsolt, az MNV akkori értékesítési igazgatója és a volt moszkvai nagykövet, Székely Árpád is gyanúsított. A diplomata korábban azt mondta, hogy az ingatlan eladására Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök adta ki az utasítást.

Forrás: Hír TV