2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 16:05

Belföld

"Göncznek és Veresnek is ismernie kellett a részleteket"

A legfelsőbb szintekről irányították a moszkvai kereskedelmi képviselet áron aluli eladását a Gyurcsány-kormány külügyi államtitkára szerint. Göncz Kinga akkori tárcavezetőnek és Veres János akkori pénzügyminiszternek is ismernie kellett a részleteket.

Göncz Kinga akkori külügyminiszternek és Veres János akkori pénzügyminiszternek is ismernie kellett a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának részleteit. Ezt állította a büntetőügy egyik gyanúsítottja, Horváthné Fekszi Márta a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az egykori külügyi államtitkár emlékeztetett, hogy a diplomáciai ingatlanoknál a tulajdonosi jogokat a Pénzügyminisztérium, később pedig a Nemzeti Vagyontanács gyakorolta. Kijelentette azt is, hogy az adásvételi szerződést aláíró moszkvai nagykövet nem a Külügyminisztériumtól kapta az utasításokat.

Az értékes moszkvai ingatlant az ügyészség gyanúja szerint áron alul adták el a második Gyurcsány-kormány idején egy orosz oligarchának. A hűtlen kezelés gyanújával indított ügyben Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Császy Zsolt, az MNV akkori értékesítési igazgatója és a volt moszkvai nagykövet, Székely Árpád is gyanúsított. A diplomata korábban azt mondta, hogy az ingatlan eladására Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök adta ki az utasítást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!