2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gaudi-Nagy Tamás: 2006 őszén politikai megtorlás történt

Eddig csaknem 300 millió forintos kártérítést ítéletek meg a bíróságok a 2006-os rendőrterror áldozatainak. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a parlamentben egy képviselői kérdésre adott válaszában kitért arra is, hogy jelenleg is több kártérítési per van folyamatban, és szeptemberben az akkori rendőri vezetők pere is elkezdődött.

A 2006 őszén történt rendőri jogsértésekről már nemcsak felvételek, hanem jogerős bíróság ítéletek is vannak. Gaudi-Nagy Tamás szerint ezek is alátámasztják, hogy az egyenruhások politikai megrendelésre megtorlássorozatot hajtottak végre. A jobbikos képviselő a Parlamentben egy közelmúltban történt öngyilkosság miatt fordult kérdéssel a miniszterelnökhöz.

„Tegnap mutattuk be Res Judicata – 2006 ősze című filmet Morvai Krisztinával közösen, ebben bemutatjuk annak a hazug narratívának a jogerős ítéleteken alapuló cáfolatát, amit Heller Ágnes, Vadai Ágnes és a többiek állítanak a mai napig is, hogy nem történt semmi, és helyes volt a szemkilövés. Ekkor tudtuk meg, hogy Cs. Attila, egy kilőtt szemű fiatalember öngyilkos lett nemrégiben, mert nem bírta elviselni az igazságtalanságot. Kérdezem tehát, miniszterelnök-helyettes úr, és kérdezek mindenkit, akiben van egy kis jóérzés, elégedettek lehetünk-e az igazságszolgáltatással, hogy a rendőrterror felelősei szabadlábon vannak” – tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás.

Orbán Viktor helyett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes válaszolt, aki emlékeztetett arra, hogy 2010 után az új Országgyűlés elfogadott egy olyan határozatot, amelyben megkövetett minden ártatlan áldozatot. A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy jelenleg is több ügy van folyamatban a 2006-os eseményekkel összefüggésben. „Összességében 15 fővel szemben született marasztaló ítélet, 15 eljárás még folyamatban van. Az ítéletek megoszlása a következő: két fő esetében letöltendő szabadságvesztést, nyolc fő esetében felfüggesztett szabadságvesztést, egy fő esetében pénzbüntetést, négy fő estében próbára bocsátást szabott ki a bíróság, ötvennégy fővel szemben pedig fegyelmi eljárást rendeltek el. Ön is tudja, hogy a 2006-os rendőri vezetőkkel szemben a Fővárosi Bíróságon megindult az eljárás bírósági szakasza” – reagált Navracsics Tibor.

A bíróság eddig 149 személynek ítélet meg kártérítést a 2006-os rendőrterror miatt, az áldozatok összesen 300 millió forintos kártérítést kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!