2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Gálik Zoltán: Évszázadok óta nem volt ilyenre példa

Miközben az EU csúcson döntés született a brexit dátumának elhalasztásáról, a londoni alsóház megszavazott egy módosító indítványt, amelynek alapján a képviselők saját kezdeményezésükre szavazhatnak a kilépés alternatíváiról. Ez lesz a megoldás a patt helyzetre? Gálik Zoltán külügyi szakértő volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea vendége.

  • Gálik Zoltán: Évszázadok óta nem volt ilyenre példa

„Ez olyan alkotmányos-jogi helyzetet teremt a parlamentben, amire évtizedek, vagy évszázadok óta nem volt példa, hiszen a kormány az, aki a törvényeket, aki a napirendet meghatározza a parlamentben, és most a parlament arról döntött, hogy a saját véleményét szeretné hallani” – mutatott rá a szakértő.

Gálik Zoltán emlékeztetett, egy szabad szavazás lehetőségét teszi a képviselők számára lehetővé, de fontos, hogy a kormány ha nem akarja, akkor nem veszi figyelembe.

A folyamatnak az eredménye szempontjából még mindig Theresa May kezében van a kezdeményezés lehetősége: ha akarja, beviszi egy harmadik szavazásra is ezt a javaslatot, és megpróbálja átvinni, akkor megállapodással lépnek ki, de az is elképzelhető, hogy megállapodás nélkül engedi az Egyesült-Királyságot kiesni, a parlament akarata ellenére. „Már 15 alkalom volt arra, hogy May belebukjon ebbe az egészbe” – szögezte le.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!