2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Gajdics Ottó: Irány a Balaton!

  • Gajdics Ottó: Irány a Balaton!

Akinek volt kétütemű kismotorja, az tudja, mit jelent, ha a szerkezet megszívja magát. Hiába van minden együtt az égéshez, olyan sok olajos benzin kerül a hengerbe, hogy szikra ide, szikra oda, elmarad a robbanás. Így járt valahogy a baloldal is az Orbán-fóbiára épített politikájával. Úgy megszívta magát az egész rendszer a nemzeti oldal iránti gyűlölettel, hogy hiába sorozzák nap mint nap a legprimitívebb populista szólamok szikráival a választókat, a hőn áhított társadalmi robbanás, ami elsöpörné a rezsimet, rendre elmarad. Pedig mindent megpróbálnak, de az odakozmált kísérleteik füstje lassan eléri az egészségügyi határértéket. Most éppen hazánk legkedveltebb üdülőhelyén próbálkoznak előszeretettel, mert a miniszterelnök azt találta mondani, hogy több Balaton, kevesebb tenger lenne ildomos idén, amíg tombol a járvány a világban. Na ugye, tobzódik a diktatúra, üvöltött fel egy újrahasznosított szabad demokrata tanácsadó a Soros-hálózat egy eldugott végpontján, már azt is megszabnák, hol nyaraljunk! És hozzáfogtak erre a zseniális felismerésre kampányt építeni. Kezdték azzal, hogy nem is lehet a Balatonnál nyaralni, mert a tavat és a környékét lenyúlta a Fidesz, a Mészáros és az Orbán család. Ez a tetszetősnek látszó politikai üzenet viszont még füstöt sem lökött, mert azok a tízezrek, akik eljutottak valamelyik partra, a saját szemükkel látták, hogy hazugság az egész, nem mellesleg mindenütt csodálatos a fejlődés. A többiek pedig nem jöttek lázba attól, hogy nem Gyurcsányé vagy Veres Jánosé a magyar tenger.

Később kiállítottak egy végtelenül ostoba fajankót egy szabadstrand kellős közepére arról rikácsolni, hogy nincs a tónál szabadstrand, ezt a lehetőséget is elvette a kormány. Egy másodpercre sem zavarta meg a baloldali populisták politikai éleslátását, hogy szánalmas akciójukat önfeledt pancsolással festette alá a tömeg az állítólag nem létező szabadstrandon. De az a tény sem késztette körültekintőbb akcióra őket, hogy a fizetős partszakaszok az önkormányzatok kezelésében vannak, nem a kormányéban. Így sok esetben saját magukat vádolták.

Ám ezt is tudták még fokozni. Miközben több a milliárdos a baloldalon, mint ahány tag maradt az MSZP-ben, folyamatos siránkozást mímeltek lakájmédiájukban arról, hogy a Balaton drágább, mint az Adria, egy lángost sem tud megenni az éhező magyar, és Szingapúrban olcsóbb a luxus, mint Siófokon. Legnagyobb sajnálatukra azt nyavalygás közben sem tudták letagadni, hogy a szerintük méregdrága szállodák leginkább telt házzal mennek, a lángos sem rohad rá a kizsákmányoló gaz imperia­lista sütőügynökökre, és a magyarok tömegesen érzik nagyon jól magukat a tó mindkét partján. A populizmus egész alakos szobrára a koronát a rejtélyes okból még mindig Jobbiknak csúfolt párt egyik prominense tette föl.

A nemzeti karakterétől a teljes átalakulás közben megvált radikális csapat érzi, hogy valamit nagyon elrontott, ezért előjött azzal a nagyszerű, bár nem teljesen friss ötlettel, hogy balatoni halat kellene felszolgálni a tó mentén minden magyarnak. Túl azon, hogy az ezzel foglalkozó szakemberek évek óta forszírozzák a hekk trónfosztását, ebből sem lesz kormánybuktatás. Az agrártárca ugyanis már az unióval csatázik a balatoni hal védjegyének megszerzéséért, amit maga Steinmetz Ádám baloldali halügyi szakértő is előre mutatónak nevezett. Az ellen pedig, hogy a magyar ember máshol sem eszik elég magyar halat, nem csak a Balatonnál, valóban tenni kellene valamit. De a magam részéről helyesebbnek tartanám, ha a halászat ügyét is inkább hozzáértőkre bíznánk a szedett-vetett ellenzék politikusai helyett.

Addig pedig irány a Balaton!

Gajdics Ottó

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc akarata áll-e az orvosi kamara akciója mögött?
Pécs vezetői meglehetősen tehetősek

Pécs vezetői meglehetősen tehetősek

Pécs polgármestere és a gazdasági ügyekért felelős külsős alpolgármester is tehetős politikus, több százmilliós vagyonuk van, mely évről évre növekszik - derült ki a vagyonnyilatkozatukból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!