2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gajda Pétert nem érdekli, hogy már az ellenzéki pártok is a távozását követelik

Gajda Pétert az sem érdekli, hogy ellenzéki szövetségesei a lemondását követelik a kispesti korrupciós botrány miatt. Már az LMP, a Jobbik és a független Hadházy Ákos is Gajda távozását sürgeti. A Fidesz már a botrány kirobbanásakor azt mondta, hogy a szocialista polgármesternek az őszi önkormányzati választáson sem kellene elindulnia.

  • Gajda Pétert nem érdekli, hogy már az ellenzéki pártok is a távozását követelik

A választások előtt mutatta be a Hír TV azt a hangfelvételt, amelyen a kispesti szocialista polgármester állítólagos korrupciójáról beszél korábbi párttársa. Lackner Csaba MSZP-s színekben került be idén is a kispesti testületbe, ám a korrupciós botrány miatt kizárták a pártból, mandátumát azonban nem adta vissza.

A hangfelvételekből az derül ki, hogy a szocialista polgármester Gajda Péter is milliókat kaphatott vissza egy kerületi beruházásból. Bár Gajda ezt hónapok óta tagadja, már az ellenzéki pártok sem hiszik el.

 "Le kell mondani a polgármester úrnak, pontosan az említett okok miatt: mert vagy azért, mert alkalmatlan a feladatának az ellátására, vagy azért, mert szemet hunyt bizonyos intézkedések fölött."

- jegyezte meg Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

Hónapokkal a botrány után már Gajda távozását követelik az ellenzéki pártok.

 "A Jobbiknak az a határozott álláspontja, hogy a korrupciót tűzzel vassal üldözni kell. És egyébként örömteli, hogy ahol Jobbikos polgármester van illetőleg volt korábban ilyen ügyek nem merültek fel."

- mondta Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hadházy Ákos fel is jelenti Gajdáékat. A független országgyűlési képviselő azt mondta: több mint 19 kispesti beruházást vizsgált meg és szinte kivétel nélkül mindegyiknél visszaélésre utaló jeleket talált.

"Nem tudom bizonyítani, hogy tudott ezekről az ügyekről, de ha nem tudott, abban az esetben is le kell mondania, illetve, ha tudott róla, akkor pedig még inkább!"

Gajda Pétert azonban már az sem érdekli, hogy ellenzéki szövetségesei is a lemondását követelik.

A nagyobbik kormánypárt már a botrány kirobbanásakor azt mondta, hogy Gajda Péternek el sem kellett volna indulnia az önkormányzati választáson.

"Megdöbbentő volt és most így visszatekintve még inkább felháborító, hogy akkor ő úgy védekezett, hogy meg sem ismerte a párttársát, de Karácsony Gergely is ugyanígy védekezett. Most meg már megismernek mindenkit és most meg már azt mondják, amit mi már akkor is mondtuk amikor ez az ügy kirobbant. Jó reggelt kívánok az ellenzéknek. Távoznia kell Gajda Péternek a közéletből."

- tette hozzá Halász János, a Fidesz frakcióvezetője.

Gajda Péter egyébként hónapok óta azt állítja, hogy nincs köze a korrupciós botrányhoz és ezért nem is fog lemondani.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!