2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Gajda Péter szerint lejáratókampány folyik ellene

2020. október 6., kedd 16:43

Gajda Péter szerint lejáratókampány folyik ellene - erről számolt be a polgármester ügyvédje híradónknak. Magyar György hozzátette, a kispesti politikus a héten dönt arról, hogy tesz-e jogi lépéseket. Informátor című műsorunkban másfél héttel ezelőtt nyilatkozott egy koronatanú aki megerősítette a Hír tv birtokába jutott kép-és hangfelvételek valódiságát.

Elismerte Gajda Péter oknyomozó műsorunkban, hogy ismeri V. Ákost, azt a koronatanút, aki a kispesti polgármesterhez köthető társaság egykori sofőrjeként megerősítette, valódiak és hitelesek a városrész korrupciós botrányáról szóló hang és képanyagok.

Az ügy másik kulcsfigurája Lackner Csaba azonban már nem volt ilyen készséges, amikor a kapcsolatukról kérdeztük.

A videóban látott fotókon egyértelműen látszik, hogy a tanú és a kispesti képviselő régóta ismeri egymást, a képek még 2014-ben készültek egy focimeccsen, ahol a V. Ákos mellett Lackner Csaba is látható.

Főnöknek említi Gajda Pétert Kispest szocialista polgármesterét Lackner Csaba a Hír televízió birtokába került hangfelvételeken. A kerület polgármester ezt akkor azt állította, ő soha nem hívta így senki.

"Főnök úr! Figyeljen, még mi sem ettünk..." - Lackner Csaba azonban ezzel a megszólítással üzent Gajdának egy öt évvel ezelőtti Facebook-bejegyzésben. A fotón nemcsak Lackner, hanem a Hír tv-nek nyilatkozó koronatanú, V. Ákos is látható.

A kerület vezetője napok óta nem reagál a V. Ákos által elmondottakra.

A kerületvezető ügyvédje a Hír Tv-nek azt mondta, Gajda Péter szerint lejáratókampány folyik ellene. Magyar György hozzátette, Kispest polgármestere a héten dönt arról, tesz-e jogi lépést az ügyben.

Most látható, az első megtekintésből fakadóan, hogy itt valamiféle negatív lejáratókampánnyal állunk szembe, az ő megítélése szerint. Vizsgálnunk kell a személyiségi jogi sérelem lehetőségeit, és vizsgálnunk kell esetlegesen a médiának, és az informátoroknak, ennek a tanúnak, akár a műsorral összefüggésben is a felelősségét. Amíg ezt a vizsgálatot mi nem végeztük el, addig jogi álláspontot nem foglalhatunk le - mondta Magyar György, ügyvéd. 

Ha jól értem, akkor Gajda Péter szerint ez egyfajta lejáratókampány? - tette fel a kérdést a HírTV riportere.

Őneki van egy ilyen szubjektív megérzése, de mi jogászemberek vagyunk, és az a dolgunk, hogy objektíven és jogi tartalommal vizsgáljuk meg a kérdéseket - válaszolta az ügyvéd. 

Én azt gondolom, hogy Gajda Péter mellett sokkal jobban ki kell állni - mondta az MSZP országgyűlési képviselője. Hétfőn Mesterházy Attila, aki korábban az MSZP megújulását szorgalmazta híradónknak azt mondta, a történtek ellenére még több támogatást adna Gajda Péternek. Sőt arra szólította fel pártját, hogy álljanak ki a kispesti polgármester mellett.

Párttársa Bangóné Borbély Ildikó azonban kiállás helyett hallgatásba burkolózott.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta, a szocialistáknak lépéseket kellene tenniük a kispesti botrány miatt.

"Megdöbbentő volt valóban Kispesten a baloldal ilyen korrupciós botrányba futott bele, szerintem önvizsgálat, belső vizsgálat, és ezt követően érdemes lenne a levonni a megfelelő és a szükséges konzekvenciákat, szerintem ha beszélnek arról, hogy fontos hogy a politika tisztuljon és átlátható legyen, akkor tettekben is meg kell ezt tenniük"

- fogalmazott a KDNP frakcióvezetője, Simicskó István.

A kiszivárgott kép-és hangfelvételek miatt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, illetve a BRFK is folytat nyomozást.

HírTV