2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gajda Péter elismerte, hogy ismeri V. Ákost, a kispesti ügyek koronatanúját

Elismerte az Informátornak Kispest szocialista polgármestere, hogy ismeri V. Ákost, azt a személyt, aki arcát vállalva beszélt a műsorban arról, hogy ő maga szem és fültanúja volt mindannak, ami a Lachner-féle hangfelvételeken hallható. A tavaly ősszel nyilvánosságra került, felvételek alapján a kerület első embere maga is érintett lehet a korrupció gyanús ügyekben.

Informátor című műsorunk egy hete mutatta be azt a férfit, aki Gajda Péter és Lackner Csaba bizalmasa volt. Megerősítette a felvételek hitelességét és azok valóságtartalmát.

A kerület szocialista polgármestere oknyomozó műsorunknak elismerte, hogy ismeri a koronatanút.

Gajda Péter legutóbbi Informátor előtt állt a kameránk elé, a legújabb fejleményeket követően viszont már nem kommentálja a vele kapcsolatos híreket.

A botrányok miatt a városrész LMP-s képviselője egy tényfeltáró bizottságot hívott össze, ám ez a koronavírus miatt aktívan mindössze csak egy hónapig működött, a mandátumát pedig azóta sem hosszabbították meg. A bizottság LMP-s elnöke szerint most nem vizsgálni kell az ügyet, hanem új választásra van szükség.

A bizottság tagja volt a kerület Momentumos átláthatósági biztosa is. Aki azt az utasítást kapta, hogy a Hír TV-nek nem nyilatkozhat.

A momentumos főpolgármester-helyettes viszont kijelentette, hogy a kispesti korrupciós botrányt nem a fővárosnak kell vizsgálni.

Kerpel főneke továbbra is jól érzi magát, ettől viszont bővebbet nem hajlandó mondani a Hír TV-nek. Karácsony Gergely korábban kiállt a kispesti szocialista polgármester mellett. Szerettük volna megtudni tőle, hogy a koronatanú vallomása és Gajda Péter beismerése óta megváltozott-e a véleménye, ám továbbra is hallgat az ügyben.

A tavaly ősszel nyilvánosságra került, felvételek alapján a kerület első embere maga is érintett lehet a korrupció gyanús ügyekben. A csaknem egy éve tartó botránynak nincs következménye a baloldalon. Gajda Péter korábban kijelentette, hogy nem fog lemondani a polgármesteri székéről.

A kispesti korrupciógyanús botrány legújabb fejleményeivel bővebben a ma este 20.30 -kor kezdődő Informátor című oknyomozó magazinműsor foglalkozik.

Ma este 20 óra 5 perctől jelentkezik Címlap című műsorunk, majd 20 óra 30 perctől Informátor.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!