2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Futó Barnabás: Komoly büntetést is kaphatnak az MTVA-székházba bejutott képviselők

Az ellenzéki képviselők akár komoly büntetésre is számíthatnak, hiszen közérdekű üzem működésének megzavarásért kemény büntetési tételeket szabnak ki – mondta Futó Barnabás ügyvéd pénteken a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Futó Barnabás: Komoly büntetést is kaphatnak az MTVA-székházba bejutott képviselők

Futó Barnabás ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy közérdekű üzem megzavarásért alapesetben 1-5, csoportosan 2-8 év letöltendő börtönbüntetést szabhatnak ki. Az ellenzéki képviselők csoportosan követték el a tettüket, ez súlyosbító körülménynek számít.

„A különböző tévéműsorokban láttam az esetet, ami a Büntető Törvénykönyvben közérdekű üzem működésének megzavarásaként szerepel” – mondta az ügyvéd az Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Hozzátette: az országgyűlési törvény jogállásáról szóló törvény kimondja, mit tehetnek a képviselők és mit nem. A tévészékházba például bemehetnek, de ott nem tehetnek meg mindent, van, ami túllépi a hatáskörüket.

Futó szerint ilyen esetben az okos telefonokkal való élőbejelentkezés is büntetőjogilag aggályos, hiszen személyes adattal visszaélést jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!