2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Futó Barnabás: Komoly büntetést is kaphatnak az MTVA-székházba bejutott képviselők

Hír TV

2019. január 23., szerda 20:30

Az ellenzéki képviselők akár komoly büntetésre is számíthatnak, hiszen közérdekű üzem működésének megzavarásért kemény büntetési tételeket szabnak ki – mondta Futó Barnabás ügyvéd pénteken a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Futó Barnabás ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy közérdekű üzem megzavarásért alapesetben 1-5, csoportosan 2-8 év letöltendő börtönbüntetést szabhatnak ki. Az ellenzéki képviselők csoportosan követték el a tettüket, ez súlyosbító körülménynek számít.

„A különböző tévéműsorokban láttam az esetet, ami a Büntető Törvénykönyvben közérdekű üzem működésének megzavarásaként szerepel” – mondta az ügyvéd az Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Hozzátette: az országgyűlési törvény jogállásáról szóló törvény kimondja, mit tehetnek a képviselők és mit nem. A tévészékházba például bemehetnek, de ott nem tehetnek meg mindent, van, ami túllépi a hatáskörüket.

Futó szerint ilyen esetben az okos telefonokkal való élőbejelentkezés is büntetőjogilag aggályos, hiszen személyes adattal visszaélést jelenthet.