2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Fürst György lenne a Simon-ügy másik gyanúsítottja?

2014. március 26., szerda 08:10, frissítve: szerda 10:16

A Hír TV úgy értesült: Fürst György, a hatodik kerület volt szocialista alpolgármestere lehet a Simon-ügy másik gyanúsítottja.

A Hír TV információit az ügyészség szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Korábban az Index írt arról, hogy a politikus George First Curtis néven egy hamis okmánnyal akart számlát nyitni a Magnet Bankban. Nem ez lenne az első eset, hogy Fürst György afrikai okmányt használ. 2009-ben egy közép-afrikai köztársaságbeli diplomata útlevéllel akart kibújni a terézvárosi ingatlanpanama-ügy alól, de nem kapott diplomáciai mentességet. A volt MSZP-s alpolgármester jelenleg is különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt áll bíróság előtt, több más ingatlanügyben pedig gyanúsított.

– A Központi Nyomozó Főügyészség korábban azt a tájékoztatást adta, hogy Simon Gáboron kívül, egyesítés folytán két újabb gyanúsítottja lett az ügynek. A gyanúsítottakat az ügyészség nem nevezte meg, és ezt jelenleg sem kívánjuk megtenni. Vagyis arra vonatkozóan, hogy hány gyanúsítottja van az ügynek és kik ők, nem nyilatkozunk, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóinformációkat pedig nem kommentáljuk – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Sem Welsz Tamás múlt heti haláláról, sem Simon Gábor afrikai útleveléről nem ad tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség szóvivője a Hír TV-nek azt sem erősítette meg, hogy az MSZP bukott elnökhelyettesének bécsi bankszámlájáról 238 ezer eurót zároltak mint vélt adóhátralék.

A Fővárosi Törvényszék kedden hagyta helyben Simon Gábor előzetes letartóztatását, akit költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítanak. A kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el.

– A nyomozás folyamatban van, nem kívánjuk sem nyilvánosságra hozni, sem a nyilvánosság előtt értékelni a bizonyítékokat. A sajtóban megjelent különböző értesüléseket az ügyészség nem kommentálja – mondta Nagy Andrea.

Tudjon meg többet Simon Gábor ügyéről!

Forrás: Hír TV