2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Fürjes: Budapest most „még inkább” képes lenne olimpiát rendezni

Ismét támadásba lendültek a Momentum politikusai. A párt elnöke közösségi oldalán fejtette ki: a 2017 es akciójuk után, nem támogatják a 2036-os olimpia magyarországi szervezését sem.

  • Fürjes: Budapest most „még inkább” képes lenne olimpiát rendezni

A következő, még oda nem ítélt olimpia több mint 10 év múlva esedékes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pedig egy interjúban úgy fogalmazott: a létesítmények készen állnak, de Budapestnek és az olimpiai bizottságnak kell jeleznie, hogy érdemesnek látja, újra megpróbálni a pályázást az olimpiára.

- Én nagyon szívesen beszélgetnék arról, hogy Budapesten legyen egyszer olimpia, nincs olyan főváros, vagy nincs olyan fővárosi főpolgármester, aki ne szeretné, hogy a városa eljutna arra a fejeltségi szintre, hogy be tud vállalni egy ilyen fantasztikus kihívást.

- jelentette ki a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint azonban még sok minden kell ahhoz, hogy hazánk rendezze a 2036-os olimpiát. Mondta mind ezt úgy, hogy még 2017-ben jó ötletnek tartotta és meg is szavazta a '24 es világversenyre való pályázást.

Közben a Momentum politikusai ismét akcióba lendültek: Gelencsér Ferenc, a párt elnöke egy 2017-es fotót osztott meg magáról közösségi oldalán, a posztban pedig kifejti: Nem támogatják a több mint 10 év múlva esedékes olimpia magyarországi szervezését sem.

- Mi erről azt gondoljuk, hogy ez a pénz nyugodtan mehetne az egészségügybe vagy az oktatásba, ahonnan pont ennyi pénz hiányzik- korábban így kampányolt az olimpia magyarországi megrendezése ellen Fekete-Győr András is. 2017-ben a baloldali pártok aláírást gyűjtöttek az ötkarikás játékok hazai lebonyolításával szemben és kihátrált a projekt mögül, így Magyarországnak már nem maradt esélye a '24-es olimpia rendezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!