2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Fürjes Balázs: Tegyen rendet az átláthatatlan buszbérlés ügyében a főpolgármester

Ne a fantomokkal hadakozzon a Ligetben, hanem tegyen rendet az átláthatatlan buszbeszerzés ügyében – erre szólította fel a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a főpolgármestert.

  • Fürjes Balázs: Tegyen rendet az átláthatatlan buszbérlés ügyében a főpolgármester

Budapest Önkormányzata egy olyan céggel szerződött buszok bérlésére, akinek vezetője ismeretlen, nincsenek alkalmazottai, se referenciája

– erről beszélt Híradónknak a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs szerint ez egy átláthatatlan ügy.

Az államtitkár hozzátette: a buszok leszállítására kiírt határidő lejárt. Fürjes Balázs szerint sok gyanúra ad okot, hogy buszonként naponta tízezer forint kötbért kell fizetni a cégnek azért, mert nem szállította le a járműveket, viszont, ha leszállítja, több száz millió forintot zsebel be az önkormányzattól

A Fővárosi Önkormányzat munkáját korábban a Lánchíd-tender kapcsán segítő Transparency International szerint a fő kérdés, hogy a nyertes ajánlattevő igazolta-e az eljárás során, hogy ki a cég tényleges tulajdonosa.

A BKV buszbérlési közbeszerzését egy olyan cég nyerte, amely több szálon kötődik Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamáshoz.

A pályázó cég ráadásul még egy év szakmai tapasztalatot sem tudhat maga mögött, hiszen idén május 11-én alapították, pontosan hét nappal azelőtt, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje.

A Hír TV Informátor című műsorának stábja korábban megtalálta azokat a buszokat, amikkel a Leisztinger Tamáshoz köthető cég elnyerte a 340 millió forintos tendert. A székesfehérvári telephelyről azonban egy kivételével a buszokat eltűntek. 

A Fővárosi önkormányzattól szerettük volna megtudni, lezárult-e már a BKV Felügyelőbizottságának vizsgálata, és ha igen, milyen eredménnyel.

Budapest korrupciómentességéért is felelős főpolgármester-helyettese azonban kérdésünkre nem válaszolt, csupán annyit közölt, idézem: "A területért felelős főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata a hír napvilágra kerülését követő 24 órán belül utasította a BKV Felügyelőbizottságának elnökét, hogy vizsgálja ki az ügyet."

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!