2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Fürjes Balázs már idén bekerülhet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba

Októberben állandó taggá választhatja Fürjes Balázst a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A szervezet közgyűlésén nyolc új tagról szavaznak, köztük a magyar sportvezetőről is. Fürjes Balázs a Bayer show-ban beszélt arról először, hogy mit jelent számára a NOB-jelölés, és hogyan értékeli az atlétikai VB-t. Úgy fogalmazott: ez volt az a sportesemény, amelyik összekovácsolta a nemzetet, és megerősített bennünket, magyarokat önbecsülésünkben, önbizalmunkban és összetartozásunkban.

  • Fürjes Balázs már idén bekerülhet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága a pénteki ülésén döntött úgy, hogy javasolja a szervezet októberi közgyűlésének, hogy nyolc új tag, köztük a magyar sportvezető, Fürjes Balázs állandó státuszba helyezését.

A NOB elnöke, Thomas Bach úgy fogalmazott: a jelöltek az élet különböző területein szerzett tapasztalataik és sokrétű szakértelmük révén hozzáadott értéket képviselnek a NOB munkájában.

"Én mindig azt gondoltam, hogy ez a lehetőség, amire engem a Magyar Olimpiai Bizottság hívott meg, javasolt, az nem nekem szól. Tehát ez a megtiszteltetés ez a magyar sportnak és a magyar olimpiai mozgalomnak szól. Ha nekem egy szóban kell mondanom, hogy mit érzek, akkor azt mondom, hogy ettől a döntéstől függetlenül én meg vagyok hatva, hogy a magyar olimpiai család úgy gondolta, erre a feladatra, erre a munkára én vagyok az alkalmas" - Ezt mondta a Bayer show-ban Fürjes Balázs.

Az Atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke úgy véli: összekovácsolta a nemzetet az atlétikai vb és annak sikere, és megerősített bennünket magyarokat önbecsülésünkben, önbizalmunkban és összetartozásunkban.

Fürjes Balázs szerint az Atlétikai világbajnokság az egész ország sikere volt. Hozzátette azt is: kellenek az ilyen gyógyító pillanatok.

Kicsik és nagyok, államelnök, kormányzat, kerületi önkormányzatok és polgármesterek, önkéntesek és szurkolók - egytől egyik mindenki egyként, egy irányba húzott - és ez egy óriási siker volt - tette hozzá a sportvezető.

A Bayer show-t ma este 21:10-től nézhetik meg a Hír Televízióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!