2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Fülöp Attila: Több támogatást kapnak a fogyatékosokat gondozó családok

Az ápolási díj idei 15 százalékos emelésével és a bruttó 100 ezer forint összegű gyermekek otthongondozási díjának januári bevezetésével minden arra jogosult család több támogatást kap – jelentette be Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

  • Fülöp Attila: Több támogatást kapnak a fogyatékosokat gondozó családok

Fülöp Attila hangoztatta, a kormány egyértelmű, világos és elkötelezett döntést hozott tavaly év végén arról, hogy több támogatást kapjanak azok, akik nehéz fizikai és lelki terhet vállalva otthonukban gondozzák súlyosan fogyatékos hozzátartozóikat. Elmondta vannak, akik a fogyatékossággal élők ügyét politikai haszonszerzésre használják fel. Azt nyilatkozta, ezek az emberek kifejezetten ártanak a fogyatékos ügynek.

„2019-ben mindenki magasabb összegű juttatásban fog részesülni – nyilatkozta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár. – Ráadásul ezért az összegért nem kellett jelentkezni, hanem ’19 januárjától egy automatikus átsorolással mindenki a megfelelő kategóriába fog idén sorolódni. A másik, hogy ennek keretében bevezetésre került a gyermekek otthongondozási díja, ugye ez egy kiemelt támogatási kategória. A tisztánlátás érdekében, itt a gyermek mindenkire vonatkozik. Nem csak kiskorú gyermekre, hanem nagykorúra is. Tehát ahol az ellátott, az otthon gondozott az egy gyermek, ez a viszony áll fönn, akkor ők 100 ezer forint juttatásra lesznek jogosultak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!