2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Fülöp Attila: az idősek saját otthonában nyújt segítséget a Gondosóra program

A magyar idősek elsősorban saját otthonukban szeretnének élni, ezt segíti a kormány Gondosóra programja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapest XI. kerületében, ahol egy 81 éves nyugdíjasnak adott át jelzőkészüléket.

  • Fülöp Attila: az idősek saját otthonában nyújt segítséget a Gondosóra program

Fülöp Attila hangsúlyozta: az idősek olyan segítséget keresnek, amely megadja az otthoni biztonságérzetüket. Ezért indította el a kormány a Gondosóra programot, amely egy jelzőkészülékből és a "mögötte álló", éjjel-nappal az egész országból elérhető diszpécserszolgálatból áll.

Az államtitkár közlése szerint a Gondosóra programot négy év alatt fokozatosan építik fel, és minden 65 év feletti magyar állampolgár, aki regisztrál a gondosora.hu oldalon, kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható jelzőkészüléket.

A program mintegy 1,5 millió idős embert érinthet - jelezte Fülöp Attila.

Simicskó István, a kerület KDNP-s országgyűlési képviselője az óra átadásakor a Gondosóra programot a kormány "emberközpontú politikája" újabb bizonyítékának nevezte.

A készülék jelentősen növeli az idős emberek biztonságérzetét, hiszen bármilyen problémája van, a diszpécserközpontból azonnal tudják segíteni az ellátását - hangsúlyozta.

Simicskó István úgy fogalmazott: meg kell becsülni a szépkorúakat, hiszen az életüket végigdolgozták Magyarországért.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!