2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

Fricz: Hazudik az ellenzék, mikor azt mondja, hogy a nép mögötte áll

Hír TV

2019. január 10., csütörtök 06:30, frissítve: csütörtök 11:33

Az ellenzék azt hazudja, hogy mögötte áll a nép, pedig három választás is bizonyította, hogy az Orbán-kormány mögött van a társadalmi támogatottság – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Fricz Tamás. A politológus szerint bár a túlóra törvény elleni tüntetés összehozta az ellenzéket, egyértelműen látszik, hogy külső támogatás áll az összehangolt akciók mögött. Hozzátette: az elkövetkező hónapokban az Orbán-kormány lejáratásán lesz a hangsúly.

Bár a túlóra törvény elleni tüntetés összehozta a pártokat, azonban gyanús ez az összefogás – erről beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Fricz Tamás. A politológus szerint a nemrég még „ernyedésnek indult” ellenzék szokatlan összehangoltságról tesz tanúbizonyságot, ami mögött külföldi segítség állhat, „ehhez nem kell nagy logika”.

Fricz Tamás szerint a nemzetközi liberális hálózat állhat az akciók mögött. „Határozott forgatókönyv szerint működnek, látszik az összehangoltság” – mondta.

Szerinte az ellenzék hazudik, amikor azt mondja, hogy a nép mögöttük áll, mert három választás is bebizonyította, hogy a társadalmi támogatottság az Orbán-kormány mögött van.

A politológus szerint a globális politikai elit elhatározta, hogy megtörik a nemzetállamok szuverenitását, és egy föderális Európát építenek a kontinens demográfiai összetételének megváltoztatásával. „Ebben bizonyos országok, mint például Magyarország, akadályt képeznek”, ezért az EP-kampányban a magyar kormány lejáratásán lesz a hangsúly – mondta.

Fricz Tamás a Jobbik szerepére is kitért. Szerinte a pártot még mindig Vona Gábor irányítja, a vezetés pedig nagyot tévedett, mikor pragmatikus megfontolásból a radikális oldalról középre, sőt olykor balra húztak. „Tévedtek, amikor azt hitték, hogy a politika a piachoz hasonlítható, azonban a két terület logikája teljesen eltér egymástól” – fogalmazott.