2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Frank Füredi: A szuverenitás hangsúlyozása miatt lett Magyarország a legfőbb pária

Van valami, ami a migráció kérdésénél is hangsúlyosabb Magyarország megítélésénél, ez pedig a szuverenitáshoz való ragaszkodás – mondta a Hír TV műsorában Frank Füredi, szociológus professzor, aki könyvet írt Magyarországról. A kötetben annak jár utána, miért éri sok kritika Magyarországot Európában.

Magyarország önállóságát éri a legtöbb kritika, sokan vannak az Európai Unióban, akik azt szeretnék, ha a magyarok jó kisgyerek módjára viselkednének, „akik mindig azt mondják, amit a papájuk mond nekik”, éppen ezért nem szeretik, ha a magyarok véleménye eltér az európai mainstream-től – véli Frank Füredi.

„Nagy probléma Nyugat-Európa szemében, ha valaki, úgy mint Magyarország, nagy hangsúlyt fektet a szuverenitásra” – mondta.

„A keresztes háborúkat megidéző kegyetlen kultúrharc zajlik most Európában, és ennek keresztjében van Magyarország” – írja könyvében Füredi.

A szociológus szerint Európa elveszítette hagyományait, értékit, és úgy látja, hogy sem a bal-, sem a jobboldal nem érti mit jelent az, hogy mi nyugatiak vagyunk, hogy európaiak vagyunk – erről szól szerinte a mai „háború”.

Azt mondják, hogy a magyarok nem európai értékeket képviselnek, de pont fordítva van – véli Füredi. Szerinte ma Nyugat-Európa nem hisz az igazi értékekben, „mindig új értékeket találni ki, amire azt mondják, hogy a mi Európánk”.

Füredi úgy látja a migráció kérdése vitathatatlanul kulcsszerepet játszik Magyarország negatív megítélésében, de szerinte egy ennél fontosabb dolog is kidomborodik, ez pedig a szuverenitás hangsúlyozásának kérdése, amit az EU nem tud elviselni, mivel az unió úgy gondolja, hogy a tagállamoknak csak bizonyos mértékig szabad önállónak lenniük, és azt is csendben.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!