2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fordulat: az MTVA épületében balhézó képviselők ellen indulhat eljárás

A jogi indok szerint azért nem valósult meg hivatalos személy elleni erőszak tavaly decemberben az MTVA-székházánál az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen, mert a hivatalos személy elleni erőszak tényállási eleme az is, hogy jogszerűen eljáró hivatalos személy ellen történik az erőszak, a fenyegetés – hívta fel rá a figyelmet Futó Barnabás ügyvéd az ECHO TV-ben annak kapcsán, hogy Központi Nyomozó Főügyészség után a Legfőbb Ügyészség is elutasította az ellenzéki politikusok panaszait.

  • Fordulat: az MTVA épületében balhézó képviselők ellen indulhat eljárás

Futó Barnabás szerint az ellenzéki politikusoknak el kellene olvasniuk az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényt. Az ügyvéd rámutatott, a politikusoknak arra van joga, hogy bemenjenek az MTVA épületébe és információt kérjenek, de ettől eltérő dolgokat nem tehetnek, tehát nem szólhatnak bele egy műsor szerkesztésébe, indokolatlan okból nem kapcsolhatják be a riasztó készüléket és nem randalírozhatnak az épületben.

A biztonsági őröknek fel kellett lépniük (…) az ellenzéki képviselők úgy gondolták és úgy is nyilatkoztak, hogy nekik mindent szabad. Úgy gondolták, hogy országgyűlési képviselőként mentelmi joguk van és mindent megtehetnek– emelte ki Futó Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!