2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Fontos az újságíró munkája

  • Fontos az újságíró munkája

A Figyelő főszerkesztő-helyettes elítélte, hogy a Hír TV munkatársait inzultálták október 23-án, amikor tudósítani próbáltak az esti demonstrációról. „Újságíróként elutasítok minden újságírót ért atrocitást, és azt, hogy a kollégát bármi nemű olyan tett éri, ami miatt a munkáját nem tudja végezni. Fontos az újságíró munkája, ezt mondhatjuk a szakma képviseletében, és nem csak azért, mert a Hír TV stúdiójában ülünk” – fogalmazott Szajlai Csaba, hozzátéve: nem szabad a sajtót elhallgattatni, legyen szó bármilyen ideológiai színezetű médiumról.

A Hvg.hu rovatvezetője egyetértett kollégája szavaival, ugyanakkor megjegyezte, az is „szomorú, hogy a sajtó valahol ezen a szinten húzta meg az egymással való szolidaritás lehetőségét és mértékét”. Gergely Márton szerint az elmúlt években sok, súlyos történet esett meg a magyar sajtóban, amelyekben szenvedő fél volt néha mindkét fél, bár úgy érzi, a kétharmadnak köszönhetően főként a másik oldal, a kritikus sajtó.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető megjegyezte, hogy „teljes legyen az igazság”, évtizedek teltek el úgy, hogy a jobboldali újságírók egzisztenciálisan ellehetetlenültek, küzdöttek, de nem jutottak álláshoz, felszámolták a munkahelyüket. 

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A francia nagyszülők örömmel küldenék az unokáikat harcolni Ukrajnába?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!