2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Fónagy: A gazdasági helyzet lehetővé teszi, hogy a hitelesek visszakaphassák ingatlanjukat

Visszavásárolhatják a bedőlt devizahitelesek a Nemzeti Eszközkezelőnek felajánlott ingatlanjaikat. Fónagy János, nemzeti vagyonért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlan került az eszközkezelőhöz, a visszavásárlási lehetőség pedig eddig is élt, de egy törvénytervezettel most ezt még jobban elősegítenék.

Kedvezményesen vásárolhatják vissza ingatlanjaikat a Nemzeti Eszközkezelőtől a bedőlt hitelesek – erősítette meg Fónagy János a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A nemzeti vagyonért felelős államtitkár emlékeztetett: ez a lehetőség eddig is fennállt a hitelesek számára, ez elmúlt éveben 1400-1500-an éltek is ezzel.

„Most jutott el oda a kormány, hogy a gazdasági helyzetnek köszönhetően lehetőséget biztosítson a hitelesek számára ingatlanjaik visszavásárlására” – mondta.

Az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlant vett át az eszközkezelő. Ezeket most kedvezményesen – az ingatlan helyétől függően 15-25-35 százalékos kedvezménnyel – vásárolhatják vissza a bedőlt hitelesek.

Fónagy János hangsúlyozta: egyösszegű visszavásárlás esetén a adás-vétel összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az Eszközkezelő átvette az ingatlant a hitelestől.

Azoknak, akik nem tudják egy összegben visszavásárolni ingatlanjukat, maximum 30 éves futamidejű részletfizetésre van lehetőségük, a törlesztő pedig nem haladhatja meg azt az összeget, amit eddig bérleti díjként fizettek.

A törvényt várhatóan jövőhéten fogadja el az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!