2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Folytatódik az Egri Vár rekonstrukciója

Kétmilliárd forintos beruházásból folytatódik az Egri vár rekonstrukciója- jelentették be a vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztésének alapkőletételi ünnepségén. A Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram jelenlegi ütemében a többi között felújítják a déli kapuhoz vezető utat, kicserélik a közművezetékeket, közösségi tereket és mozitermet is kialakítanak.

  • Folytatódik az Egri Vár rekonstrukciója

Az Egri vár az ország leglátogatottabb vára, évente több mint 400 ezren fordulnak meg itt. A Nemzeti Kastély és Várprogram keretében folytatódik a műemlék rekonstrukciója.

 

A Modern Városok Program keretében már korábban elkezdődött az Egri vár felújítása. Az első ütemben 2, 1 milliárd forintot fordítottak rekonstrukcióra. A mostani ütemben négy állomáson dolgoznak majd a szakemberek, másfél milliárd forint Európai Uniós, és 460 millió forint hazai forrásból.

Az első az a Déli kapu bástyájának a felújítása, mellette kialakításra kerül egy olyan fogadóépület, amelyben a modern szolgáltatások, a nagy kapacitású vizesblokk megvalósításra tud kerülni. Lesz egy új ajándékbolt, illetve lesznek olyan információs pontok, amelynek híján volt eddig az Egri Vár. Ugyanakkor a Varkoch kapu bástya már az élményturizmust szolgálja, itt egy működő felvonóhidas kapu lesz, farkasveremmel - fogalmazott Virág Zsolt miniszteri biztos.

 

Ezt kiegészíti egy 3 dimenziós filmvetítő terem, ahol a vár különböző építési szakaszait mutatják be, a délnyugati Ágyúdombban pedig látogatóközpont épül. A térség országgyűlési képviselője a fejlesztés alapkövének letételekor a küzdeni akarás és a nemzeti függetlenség szimbólumának nevezte az Egri várat.

Az építkezés a múlt héten kezdődött el, és várhatóan 14 hónap alatt fejeződik be. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében országszerte 20 kastély és 19 vár újul meg összesen 59,5 milliárd forintból.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!