2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Folytatódik a Legyél hős! program az Országos Mentőszolgálatnál

Folytatódik az Országos Mentőszolgálat Legyél hős! elnevezésű önkéntes programja - mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

  • Folytatódik a Legyél hős! program az Országos Mentőszolgálatnál

Kifejtette: a program, amelyet 2018-ban indították az Emberi Erőforrások Minisztériumával az egészségügyi terület népszerűsítését és a tudatos pályaválasztás erősítését célozza, amelynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be szakmai felügyelet mellett. A részt vevő fiatalokat próbálják integrálni a mentőszolgálat életébe - jegyezte meg. Nagyjából egy hónap után már aktívan részt is vehetnek a napi munkavégzésben és a háttértámogatásban.

Az első, több mint 50 jelentkező közül 12-en már a mentőszolgálatnál folytatják a munkájukat. A programba bárki bármikor becsatlakozhat. Várják a 18 és 22 év közötti jelentkezőket - emelte ki a főigazgató.

Csató Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy jövő szombaton tartják a fővárosi Városligetben a mentőnapot, ahol a bemutatók mellett az újraélesztést is meg lehet tanulni.

A főigazgató elmondta: évente nagyjából 1,2 millió emberen segítenek a mentők. 2019 első felében kétszer annyi életet mentettek meg, mint 2016 első felében. Ez köszönhető többek között annak, hogy protokollizálták a mentésirányítást, így már kötelező a telefonon keresztül segíteni az újraélesztést, illetve a "Szív city" alkalmazásnak, valamint a hősképző programnak, amelynek révén már több tízezer ember alkalmas arra, hogy segítséget nyújton - sorolta.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!