2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Folytatódik a belháború a Jobbikban

A Soros-hálózat és a Jobbik kapcsolatairól szóló videó került fel a világhálóra. Korábban Volner János, a párt volt alelnöke a Jobbik vezetésének Soros-kapcsolatairól beszél, amit azzal igyekezett bizonyítani, hogy egy brüsszeli Jobbik által szervezett konferencián CEU-s emberek, és egy genderkutató is részt vett. A frakcióból kizárt politikus szerint az sem véletlen, hogy a Jobbik szeptember végi kongresszusán ott volt a CEU egyik alapítója Teplán István is.

  • Folytatódik a belháború a Jobbikban

Folytatódik a belháború a pártban. Volner János egy Facebook-bejegyzésben reagált Sneider Tamás vádjaira. Egykori párttársa hazugnak nevezte őt, Volner szerint azonban a jelenlegi párvezetés hazudik a Jobbik Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatáról.

A volt alelnök úgy véli, korábban már voltak arra utaló jelek, hogy a párt kapcsolatban áll Soros György szervezeteivel. Ilyen volt, amikor bejelentették, hogy a Jobbik-frakció is támogatja a CEU-t érintő felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványt.

„A Jobbik-frakció minden tagja alá fogja írni a lex CEU-val kapcsolatos alkotmánybírósági beadványát – mondta Szávay István, a Jobbik politikusa, aki hangsúlyozta, hiába hazudja majd a kormánypárti sajtó, hogy Soros áll a háttérben, a Jobbik ebben a kérdésben nem Soros, hanem a jogállamiság pártjára áll.

A Jobbik és Soros György kapcsolatáról később egy videó is megjelent az egyik közösségi oldalon.

A Jobbik volt alelnöke a Hír TV-ben hétfőn arról beszélt, hogy a Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián nem véletlenül volt ott Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselő, a Soros-féle CEU programkoordinátora, Monika Ladmanova „genderjogi” aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársa, továbbá Teplán István, a Soros-féle CEU alapítója. Teplán a szeptember végi Jobbik-kongresszuson is részt vett.

„A Jobbik bármilyen lépést tett a külpolitikában, akkor fel sem merülhetett, hogy a Soros-hálózattal kezd el üzletelni, vagy éppen különböző egyességeket kötni – nyilatkozta Volner hétfőn a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. – Számomra ez azért agyrém, mert én utálom talán legjobban a sorosozást, ezt a Fidesz szerintem túltolta, de gondoljanak bele, hogyan érzem magam, amikor a saját pártomnál ezek az emberek bukkannak föl külpolitikai partnerként. Számomra ez rémálom.”

A Jobbik szóvivője az egyik kereskedelmi tévében kitérő választ adott a CEU-alapító Teplán István és a pártja közötti kapcsolatot firtató kérdésre. Azt mondta, hogy ha valaki abban az időben megkereste a Jobbikot, akkor Duró Dórához irányították.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója korábban szintén azt állította, hogy az azóta már kizárt Dúró Dóra vitte be a pártba Soros emberét. Duró ezt cáfolta, és később kiderült, hogy Teplán a Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor és Kepli Lajos országgyűlési képviselő segítségével került a Jobbikba.

„Minden olyan szakemberrel lehet kapcsolatunk, aki hajlandó segíteni a Jobbiknak, és aki hajlandó segíteni azt a munkát, amit az ország érdekében kívánunk a továbbiakban is folytatni.”

Kitérő választ adott a témában Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, aki szerint Teplán szakmaisága elvitathatatlan.

„Minden olyan szakemberrel lehet kapcsolatunk, aki hajlandó segíteni a Jobbiknak, és aki hajlandó segíteni azt a munkát, amit az ország érdekében kívánunk a továbbiakban is folytatni” – mondta Szilágyi. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!