2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Folyamatosan nő a Kőrösi Csoma Sándor program népszerűsége

Évről évre népszerűbb a Kőrösi Csoma Sándor program, amely 2013 óta működik. A program célja, hogy a diaszpórában élő magyarokat összekapcsolja az anyaországgal.

A több mint 150 ösztöndíjas fiatal nyelv és kultúrafejlesztéssel foglalkozik, összesen 25 országban támogatják a helyi magyar szervezetek fejlődését.

„Több, mint kettő és félmillióan élnek a határokon túl, Nyugat-Európában, illetve az óceánokon túl – mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos. – Számos magyar közösség működik, illetve kezdte el működését a 20. században. Ezek a közösségek az utóbbi időben elöregedtek, illetve idősebb generáció dolgozik bennük vagy vesz részt bennük. Célunk az volt, hogy segítséget tudjunk nyújtani ezeknek a közösségeknek leginkább a magyar nyelvoktatás, a népzene, néptánc cserkészet, illetve egyházi vonalon. Így indult el 2013-ban a program 47 fővel és arról tudok beszámolni, hogy az elmúlt turnusban már több mint 150 ösztöndíjas vett részt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!