2022. 01. 27. Csütörtök Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Folyamatosan nő a Kőrösi Csoma Sándor program népszerűsége

Évről évre népszerűbb a Kőrösi Csoma Sándor program, amely 2013 óta működik. A program célja, hogy a diaszpórában élő magyarokat összekapcsolja az anyaországgal.

A több mint 150 ösztöndíjas fiatal nyelv és kultúrafejlesztéssel foglalkozik, összesen 25 országban támogatják a helyi magyar szervezetek fejlődését.

„Több, mint kettő és félmillióan élnek a határokon túl, Nyugat-Európában, illetve az óceánokon túl – mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos. – Számos magyar közösség működik, illetve kezdte el működését a 20. században. Ezek a közösségek az utóbbi időben elöregedtek, illetve idősebb generáció dolgozik bennük vagy vesz részt bennük. Célunk az volt, hogy segítséget tudjunk nyújtani ezeknek a közösségeknek leginkább a magyar nyelvoktatás, a népzene, néptánc cserkészet, illetve egyházi vonalon. Így indult el 2013-ban a program 47 fővel és arról tudok beszámolni, hogy az elmúlt turnusban már több mint 150 ösztöndíjas vett részt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Benyelte

Működésképtelen italautomata miatt hívott rendőrt egy férfi Szigethalmon, ebben nem tudtak segíteni, de készséggel elutaztatták Baracskára.

Őrizetben a dílerek

A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak.

Szolgálatba tartott, fatolvajokat fogott

Benke János r. főtörzszászlós, a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhása három férfira lett figyelmes szerdán délelőtt, akik egy Opelbe pakolták a kivágott fát

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Omikron: Sokan nem fordulnak orvoshoz

Az omikron nagyon gyorsan fertőz, de vélhetően a lefutása is gyors lesz a csúcs után. Soha nem azonosítottak annyi új fertőzöttet Magyarországon, mint kedden, több mint 20 ezret egy nap alatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!