2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Fölényes győzelmet arattak a választáson a kormánypártok Miskolcon + videó

Fölényes győzelmet arattak a választáson a kormánypártok Miskolcon. Számos aktivista és rengeteg munka kellett ahhoz, hogy a borsodi vár-megyeszékhelynek ismét Fidesz-KDNP-s vezetése legyen.

  • Fölényes győzelmet arattak a választáson a kormánypártok Miskolcon + videó

Hatalmas tétje volt a június 9-i választásnak Miskolcon, hiszen öt éven keresztül a Veres Pál nevével fémjelzett baloldali összefogás vezette a borsodi vármegyeszékhelyt. A Fidesz és KDNP pedig rengeteg munkát fektetett abba, hogy ismét fejlődő pályára állhasson Miskolc.

“Az elmúlt hetekben-hónapokban folyamatosan dolgoztunk. Több, mint 400 aktivistával az utolsó napokban. Megkerestünk mindenkit, megpróbáltunk mindenkit utolérni és azt az üzenetet amiről szólt ez a kampány nem csak a békéről, hanem a változásról igyekeztünk eljuttatni minél szélesebb körben.” - mondta Fidesz-KDNP miskolci szóvivője, Hollósy András.

Miskolcon 52 % feletti volt a részvétel, ami csaknem 63 ezer szavazatot jelentett. A kormánypártok által támogatott Tóth-Szántai József a voksok 40,2 %-át kapta meg, míg Gyurcsány helyi embere, Dr. Barkai László csupán 22,12%-ot.

“Olyan barátságok születtek és olyan emberi kapcsolatok köttettek veletek, ezzel a közösséggel, ami nagyon jó alap lehet arra, hogy október 1-től ezt a várost új irányba állítsuk. Barátaim, nagyon fontos, hogy ezt a választást nem azért nyertük meg mert az ellenfeleink gyengék voltak, hanem azért mert újra erősek vagyunk.” - fogalmazott Tóth-Szántai József, megválasztott polgármester.

Nem csak a polgármester személye, hanem az októbertől felálló képviselő-testület összeállítása is kedvezően alakult a kormánypártok számára. A Fidesz és a KDNP 16 főt delegál majd a grémiumba, míg az összes többi szervezet együttvéve 11-et.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!