2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Földtörvény: Bencsik és Ángyán összefogott

Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő összefogott a volt vidékfejlesztési államtitkárral a földtörvény ellenében.

Elvtársra talált a baloldali sajtóban naponta idézett Ángyán József. Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, volt energiaügyi államtitkár megerősítette a Hír Televíziónak, hogy valóban összefogott a volt vidékfejlesztési államtitkárral a földtörvény ellenében. A két politikus várhatóan félszáz módosító javaslatot nyújt be, mert szerintük a jogszabály a nagybirtokosoknak kedvez, nem pedig a családi gazdaságoknak.

Az új magyar földtörvény lényege, hogy csak földműves vásárolhat földet Magyarországon, földműves pedig az, aki egy adott településen lakik és gazdálkodással foglalkozik, termel, jószágot tart; ez az álláspont pedig megvédhető mind bel-, mind külföldön.

Bencsik János nem tartja magát lázadónak, noha a földtörvényt a miniszterelnök a legfontosabb jogszabályok közé sorolta szeptemberben, a parlament őszi ülésszakának nyitónapján. „Egy politikai szövetség vagyunk. Ezen belül lehetnek eltérő nézetek, álláspontok. Bár ez esetben, ha ragaszkodunk a kormányprogram végrehajtásához, akkor ezek a látszólagos ellentétek vagy ellentmondások feloldhatóvá válnak és a szövetség egysége a vidékkel való együttműködés keretében is biztosítható” – nyilatkozta a fideszes országgyűlési képviselő.

A kormány álláspontja szerint a törvény épphogy gátat szab a nagybirtoknak, és véget vet a külföldiek földszerzésének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét ellentmondásba keveredett Magyar Péter + videó

Ismét ellentmondásba keveredett Magyar Péter + videó

Két nappal ezelőtt még arról posztolt, hogy pártja figyelni fog arra, hogy a hölgyek egyenlő képviselettel rendelkezzenek minden poszton, most viszont a nemi egyensúlyok érvényesülését szegte meg egy új pozíció kedvéért.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!