2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Földtörvény: Bencsik és Ángyán összefogott

Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő összefogott a volt vidékfejlesztési államtitkárral a földtörvény ellenében.

Elvtársra talált a baloldali sajtóban naponta idézett Ángyán József. Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, volt energiaügyi államtitkár megerősítette a Hír Televíziónak, hogy valóban összefogott a volt vidékfejlesztési államtitkárral a földtörvény ellenében. A két politikus várhatóan félszáz módosító javaslatot nyújt be, mert szerintük a jogszabály a nagybirtokosoknak kedvez, nem pedig a családi gazdaságoknak.

Az új magyar földtörvény lényege, hogy csak földműves vásárolhat földet Magyarországon, földműves pedig az, aki egy adott településen lakik és gazdálkodással foglalkozik, termel, jószágot tart; ez az álláspont pedig megvédhető mind bel-, mind külföldön.

Bencsik János nem tartja magát lázadónak, noha a földtörvényt a miniszterelnök a legfontosabb jogszabályok közé sorolta szeptemberben, a parlament őszi ülésszakának nyitónapján. „Egy politikai szövetség vagyunk. Ezen belül lehetnek eltérő nézetek, álláspontok. Bár ez esetben, ha ragaszkodunk a kormányprogram végrehajtásához, akkor ezek a látszólagos ellentétek vagy ellentmondások feloldhatóvá válnak és a szövetség egysége a vidékkel való együttműködés keretében is biztosítható” – nyilatkozta a fideszes országgyűlési képviselő.

A kormány álláspontja szerint a törvény épphogy gátat szab a nagybirtoknak, és véget vet a külföldiek földszerzésének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Rengeteg magyar kerülhet veszélybe a floridai hurrikán miatt

Pusztító hurrikán közelít az Egyesült Államok felé, a legnagyobb veszélyben pedig a floridai félsziget lakói vannak. A forgószél miatt már napok óta készülődik a lakossá. Híradónknak a floridai magyarok tiszteletbeli konzulja adott exkluzív interjút.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!