2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Föld napja - Vigyázzunk egymásra és vigyázzunk teremtett világunkra is!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye.

  •  Föld napja - Vigyázzunk egymásra és vigyázzunk teremtett világunkra is!

A láthatatlan ellenség, a vírus elleni küzdelem mellett nem feledhetjük el, hogy Földünkre is minden nap figyelnünk kell! Bolygónk védelme közös érdekünk és felelősségünk, hiszen a környezetkárosító hatások nem ismernek országhatárokat! A Föld mindannyiunk közös otthona, csak rajtunk múlik, hogyan vigyázunk rá és hogyan hagyjuk utódainkra! A bolygónk az a közös otthon, amely egy nagy családdá teszi az emberiséget!

Jó látni a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) frissen megjelent felmérésének eredményeit, miszerint a magyar gyermekes családok kiemelten figyelnek a környezet védelmére. Kutatásukból kitűnik, hogy a magyarokat leginkább a hulladék növekvő mennyisége, a levegőszennyezés és az éghajlat megváltozása aggasztja. Örömteli tény, hogy a magyar családok túlnyomó része környezettudatosan neveli gyermekét és többségük részben már szelektíven gyűjti otthonában a hulladékokat.

Mindebből is látszik, hogy van remény! A KDNP a felméréssel is igazolva látja azt a politikát, amely a családok maximális támogatásával teremtett világunk hathatós megóvását is segíti. Hiszen nincsenek biztosabb partnerek a jövő generációk környezettudatos nevelésére, mint a magyar családok. Ahogy a kormányzat is mindent megtesz, úgy nyissuk fel szemünket és vállaljunk egyénileg is felelősséget a Föld megóvásáért!

Ez a mostani járvány is el kell, hogy gondolkoztasson mindannyiunkat, hogy ne csak a nehézségek idején legyünk fegyelmezettebbek, ne csak ezen az egy napon tartsuk szem előtt a minket körülvevő élővilág érdekeit, hanem lehetőségeink szerint minden nap tegyünk lépéseket az élhető bolygó megőrzésére a jövő generációk számára is! Ahogy a mozgalom egyik jelmondatában is feltették a kérdést: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?".

Juhász Hajnalka

a KDNP alelnöke

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!