2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Fokozódik a bringaút-botrány Kispesten: Gajdáék elkezdtek keményen bírságolni

Bírságolni kezdték a kispesti Hunyadi utcában élőket, „jó esetben” csak 26 ezer forintra büntetik őket azért, ha autójukkal felállnak a járdára, rosszabb esetben pedig elszállítják az autóikat - hívta fel rá a figyelmet a Metropol.

  • Fokozódik a bringaút-botrány Kispesten: Gajdáék elkezdtek keményen bírságolni

Az eset azért háborította fel az ott élőket, mert Gajda Péter és baloldali testülete, egy évig nem állt szóba velük, pedig az első pillanattól kezdve tiltakoztak a szűk és nagy forgalmat bonyolító utcában létesítendő biciklisáv ellen.

A Metropol emlékeztetett, a Hunyadi utcában élők csak nehezen tudnak hazajutni autóval az újonnan felfestett bicikliút miatt, de egy fűnyírót sem tudnak házhoz rendelni, mert sem parkolni nem lehet, sem a saját udvarukba kanyarodni az útról. A baloldali vezetésű önkormányzat – bár tudott a lehetséges problémákról és a lakosság egy éve világos elutasító véleményéről –, a Hunyadi utcát választotta a kétirányú biciklisáv létesítésére.

A helyiek hiába próbáltak beszélni az önkormányzattal, süket fülekre találtak, ezért a közelmúltban egy utcai demonstrációval harcolták ki, hogy Gajda Péter végre fogadja őket. Azonban az órákig tartó találkozón semmi érdemi nem történt, ezért aláírásgyűjtésbe is fogtak.

A közelmúltban pedig az önkormányzat elkezdte bírságolni az utcában parkolókat.

A bicikliúti várakozásért 26 500, a járdán parkolásért pedig 13 000 forintos bírságokat róttak ki. Aztán nagy kegyesen kijelöltek három darab parkolóhelyet az utcában lévő állatorvosi rendelő előtt. Úgy mondták, mintha ez kiváltaná azt a 80-100 parkolóhelyet, amit elvettek

- árulta el a Metropolnak Vogl Sándor helyi lakos.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!