2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 746 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 45-en vannak lélegeztőgépen. Az elmúlt 24 órában négy krónikus beteg hunyt el.

  • Fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

Az elmúlt 24 órában négy krónikus beteg hunyt el, ezzel pedig 425-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma hazánkban.

1007-en azonban már gyógyultan távoztak a kórházból.

Magyarországon a környező országokhoz, Európához, de az összes egyéb, tehát lehet mondani azt, hogy az egész világhoz képest - hiszen pandémiáról beszélünk - egy nagyon sikeres járványkezelés zajlott

- közölte az országos tisztifőorvos. Ennek is köszönhetően csökkent fokozatosan az aktív fertőzöttek, valamint a kórházban ápoltak száma, amely április közepén volt ennyire alacsony.

Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 60 százaléka, az elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. A május 4-én vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását fokozottan figyelik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében. Emellett fenntartják a járványügyi készültséget, hogy a kórházak szükség esetén képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!