2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:50

Belföld

Fodor: Nem vehettünk részt a baloldali káoszban

Az Együtt–PM Szövetségnek a baloldali uniópárt ötlete nem tetszik, de más kispártok önállósága sem. Szigetvári Viktor – Gyurcsány Ferenchez hasonlóan – bírálta a Liberális Pártot és az LMP-t is, amiért nem léptették vissza saját főpolgármester-jelöltjüket Bokros Lajos javára. A Liberálisok elnöke szerint nem lett volna értelme csatlakozniuk a civakodó baloldalhoz.

„Visszaléptettem Falus Ferit” – Gyurcsány Ferenc érdemeként tálalta a Népszabadság szeptember végén a Falus–Bokros-cserét. „Természetesen volt ebben politikai szerepünk” – nyilatkozta is Gyurcsány.

A Demokratikus Koalíció elnöke Fodor Gábort sikertelenül próbálta rábírni arra, hogy a Liberális Párt is léptesse vissza saját főpolgármester-jelöltjét, Bodnár Zoltánt Bokros Lajos javára. A Liberálisok nem álltak kötélnek, Bodnár Zoltán megmérettette magát, és 2 százalékkal az utolsó helyen végzett, 12 500 szavazatot kapott Budapesten. A választások éjszakáján nemcsak Gyurcsány Ferenctől kapták meg a magukét Fodor Gáborék, hanem az Együtt–PM Szövetség társelnökétől is.

„Volt értelme egy jelölt mögé összpontosítani a Tarlós-ellenes szavazatokat, látjuk, hogy Bodnár Zoltánnak több plakátja volt, mint szavazója. Nem értem, hogy miért csinálta, én őt emberileg nagyon tisztelem, de amit politikusként elegancia hiányában bemutatott, az elfogadhatatlan” – mondta Szigetvári Viktor.

„Én ezt rosszindulatú megjegyzésnek tartom, de nyilván a választási izgalom, illetve az Együtt 2014 rossz szereplése mondatta az elnök úrral” – reagált Fodor Gábor. A Liberálisok elnöke ma is jó döntésnek tartja, hogy nem adták fel önállóságukat. „Szerintünk hibát követtek el. Nem volt őszinte ez az összefogás, és nem volt teljes körű, mindig is elmondtuk, ezért nem volt számunkra vállalható. Az összefogásnak van és lenne is értelme önmagában, de nem így, és ez számunkra nem volt vállalható. És amiatt sem, hogy a liberális értékrendet akartuk képviselni, és az egymással civakodó, önfelszámoló baloldali politika eredményekként olyan káosz alakult ki az önkormányzati választásokon, hogy mi ebben nem vehettünk részt” – fogalmazott Fodor.

A pártelnök nem zárta ki, hogy a Magyar Liberális Párt később részt vesz egy esetleges ellenzéki összefogásban, de ahogy fogalmazott, jelen pillanatban nincs ilyen a horizonton.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!