2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Fizikailag és szellemileg is a topon kell lennie a magyar űrhajós-jelölteknek

Mind szellemileg mind fizikailag toppon kell lennie annak a kiválasztottnak, aki részt vesz a magyar űrprogramban - erről beszéltek a HírTV által megkérdezett szakértők. A négy kiválasztott az elmúlt egy évben komoly fizikai teszteken esett át, de a neheze még hátra van számukra.

  • Fizikailag és szellemileg is a topon kell lennie a magyar űrhajós-jelölteknek

Több mint kétszáz jelentkezővel startolt el a Hunor program. A NASA, az ISS és az Axiom Space követelményei szerint vizsgálták őket. Volt közöttük mélytengeri archeológus, asztrofizikus, biokémikus, közgazdász, közlekedésmérnök, vadász és közforgalmi pilóta, jogász, orvos és filozófus is.

Tesztelték a szellemi teljesítőképességüket, a testük teherbírását és az együttműködési képességeiket is.

Az elmúlt egy évben komoly erőpróbákon vettek részt. Erről már Magyari Gábor beszélt a Napi aktuálisban.

A következő egy év a kiválasztottak számára egy komoly elméleti képzéssel kezdődik. Ez az azért is fontos, hogy a nemzetközi űrállomáson mindennel tisztában legyenek. A fizikai és elméleti képzés mellett, a harmadik legfontosabb terület, hogy a kiválasztott kiváló egészségnek is örvendjen. Itt mind az Európai Űrügynökségnek, és a NASA előírásainak is meg kell felelni. Ezek mellett a lelki egészség is fontos. 

A négy kiválasztott kiképzése heteken belül elkezdődik az Európai Központi Űrbázison.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Globál: Egynapos háborúban dőlt el Karabah sorsa

Berobbant a lőporos hordó a Kaukázusban. Az ukrán háború tombolása közepette vitték dűlőre az azeriek régi történelmi konfliktusukat az örményekkel. A Globálban Vasa Lászlóval, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatójával beszélgetünk a témáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!