2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Fizetőssé tenné a parkolást Baja új polgármestere

MTI

2020. január 16., csütörtök 17:12

14 év után ismét fizetőssé akarja tenni Baja balliberális vezetése a parkolást a város főterén. A területen több száz autónak van hely. Indoklásuk szerint, ha fizetnek az autósok a parkolásért, akkor a város zöldebb, a levegősebb élhetőbb lesz.

Baja egyik civil szervezete internetes honlapján szavazást tartott a főtéri parkolás fizetőssé tételéről. Három nap alatt csaknem háromezren mondtak véleményt. 84 százalékuk elutasította a kezdeményezést.

Baja Momentumos polgármestere közösségi oldalán bejegyzésében elismerte, azért nem beszélt kampányában a parkolás fizetőssé tételéről, mert akkor a kutya sem szavazott volna rá. Azt írta, a választások előtt az ember nyerni akar, utána pedig a felmerülő problémákat kell valahogy megoldania. A fizetős parkolás még csak terv, de a balliberális városvezetés egyik első intézkedése az volt, hogy megemelte a helyi idegenforgalmi adót

Az ügyben kerestük a város polgármesterét. Titkárnőjén keresztül azt üzente jelenleg közvélemény kutatás zajlik a fizetőssé tételről. Amíg ennek nincs meg az eredménye, nem nyilatkozik.

 

 

MTI