2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

"Fillérekért" állami földek? Óriási kárt okozhatott az osztrák cég + Videó

Milliárdos károkat okozhatott a magyar államnak egy húsz éve lebonyolított földhaszonbérleti szerződés. Az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. jóval áron alul szerezte meg a nagybereki termőföldet, közel száz évre. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a társaság is pert indított.

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint legalább 7-8 milliárdos kár érhette a magyar államot a Somogy megyei nagybereki földhaszonbérleti szerződések miatt. Budai Gyula álláspontja szerint az osztrák tulajdonú Hubertus Bt. húsz éve 7725 hektár földet bérelt a magyar államtól hektáronként 10 forintért, ami jóval a piaci ár alatt van. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kezdeményezte a 99 évre kötött földbérleti szerződés felbontását, a Hubertus Bt. azonban szabályosnak és jogszerűnek tartja a szerződést és pert indított a Kaposvári Törvényszéken.

Az állam képviselője szerint nemcsak az irreálisan alacsony bérleti díj miatt jó erkölcsbe ütköző a szerződés, hanem azért is, mert sok ponton egyébként is jogszabályba ütköző.

A Hubertus Bt. képviselői úgy fogalmaztak, a cég ellen egész pályás letámadás folyik, miközben szerintük tárgyalásos úton tisztázni lehetett volna a vitás kérdéseket. A Kaposvári Törvényszéken az NFA is pert indított, jogi úton szeretnék elérni a földbérleti szerződés felmondását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!